Dressyr
18 juni 2020 18:41

Cecilia Bergåkra: ”Halva ansiktet bara hängde”

På bättringsvägenI en öppenhjärtig intervju i Expressen berättar Cecilia Bergåkra nu om den dramatiska tiden när hon plötsligt förlorade både rörelse- och talförmågan. Efter en oviss första tid konstaterades att den unga dressyrstjärnan hade drabbats av hjärnhinneinflammation. Se filmklippet där Cecilia själv berättar om när halva ansiktet plötsligt bara hängde.

Cecilia Bergåkra: ”Halva ansiktet bara hängde”
Cecilia Bergåkra och Primavera i Falsterbo (arkivbild). Foto: Pernilla Hägg

För ett par veckor sedan drabbas landslagsryttaren Cecilia Bergåkra av så svår huvudvärk att hon kräktes av smärta. Hon tappade även talförmågan samtidigt som halva ansiktet hängde och hon inte kunde röra höger arm och ben.
– När jag låg i ambulansen fick jag inte fram ett enda ord längre, jag kunde inte säga att jag ville ha smärtstillande. Jag visste vad jag ville säga men jag fick inte fram orden. Då blev det läskigt på riktigt, säger Cecilia Bergåkra till Expressen.

Symptomen tydde mycket på stroke, men efter magnetröntgen och prover fick Cecilia Bergåkra behandling mot borrelia och fick komma hem. Hon fick dock åka tillbaka till sjukhuset igen där man slutligen konstaterade att hon hade drabbats av hjärnhinneinflammation på grund av vattkoppsvirus. Hon hade fått invärtes bältros som satt sig på hjärnhinnan. Efter behandling och över tio dagar på sjukhus är hon nu på benen igen och hemma på gården i Hälsingland. Se den filmade intervjun här under där Cecilia berättar om den dramatiska tiden och sina OS-drömmar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden