Avelsnyheter
16 januari 2020 06:20

Chacco Blue populärast på embryoauktion

SuperembryonSex ofödda hoppföl såldes i helgen på årets första embryoauktion i Belgien. Populärast var avkommor efter Chacco Blue – ett embryo såldes för över en kvarts miljon kronor. Till helgen väntar nästa embryoauktion i grannlandet Norge och då går hela 20 "exklusiva" embryon under klubban.

Chacco Blue populärast på embryoauktion
Chacco-Blue, här med Andreas Kreuzer. Foto: Roland Thunholm

Årets första embryoauktion i regi av välkända Flanders Foal Auction gick i helgen av stapeln i belgiska Opglabbeek. Åtta embryon stod med på listan och sex embryon såldes till ett snittpris på 170 000 kronor. Populärast var avkommor efter Chacco Blue.

Högst pris betingade ett embryo efter Chacco Blue med Soraya de la Pomme (e Shindler de Muze) som mamma. Soraya de la Pomme har samma mamma som OS-hingsten Mylord Carthago och GP-hästen samt populära hoppförvärvaren Bamako de Muze – selle française-stoet Frangance de Chalus. Embryot klubbades för 274 000 kronor.

Ytterligare ett embryo efter Chacco Blue (ue Nabab de Reve) såldes för 230 000 kronor. No Mercy Picobello, den 6-åriga mamman, är bland annat halvsyster med 1,60-hästen Romeo 88 som tävlas framgångsrikt av irländaren Darragh Kenny.

Lördagen den 18 januari är det dags för nästa auktion i grannlandet Norge – nu med rekordantalet 20 selekterade embryon ”med världens främsta stamtavlor”. Därefter är det embryoauktion i Förenade Arabemiraten den 31 januari.

Flanders Foal Auction – kollektion på den norska embryoauktionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden