Avelsnyheter
3 mars 2019 10:00

Chacco’s Air fullföljer inte bruksprovet

Bruksprovet (Uppdaterad med citat från Helena Torstensson) Snackishingsten Chacco's Air kommer inte att fullfölja årets bruksprov. Fuxhingsten är struken.

Chacco’s Air fullföljer inte bruksprovet
Chacco's Air och Helena Torstensson vid hoppning tidigare under bruksprovet. Foto: Yvonne Karlsson

På söndagens morgon meddelades att bruksprovets stora snackis – 4-åringen Chacco´s Air (OS e Chacco Blue u Concona e Conthargos-Con Air. Uppfödare: Gestüt Lewitz. Ägare: Paul Schockemöhle Pferdehaltung GmbH. Ryttare: Helena Torstensson) – är struken från provets sista dag som innefattar uppsutten hoppning under ordinarie ryttare.

Det fanns ingen mening med att fortsätta. Helena Torstensson.

Det blev uppståndelse under lördagen när en av testryttarna satt av efter bara några varv på marken då hon upplevde hingsten på gränsen till okontrollerbar.

Hingstens ordinarie ryttare Helena Torstensson kommenterar det hela i den här artikeln . 

Hon sa bland annat att hon är besviken över att testridningen inte fullföljdes och att det kan hända att hingsten tas till Tyskland för ett försök till godkännande i ett annat avelsförbund.

Det var ägaren till hingsten som strök honom.
– Det fanns ingen mening med att fortsätta då han inte kunde bli godkänd efter att ena testryttaren bröt, säger Helena Torstensson.

Allt om bruksprovshingstarna

Ridsports samlade bevakning från bruksprovet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden