Dressyr
26 mars 2018 09:39

Championats-vinnaren Dan Brown skadad

OpereradDen mycket lovande dressyrhästen Dan Brown är skadad. Valacken som vunnit championattitlar både som 6- och 7-åring och därefter stadigt klättrat uppåt i klasserna har skadat menisken.

Championats-vinnaren Dan Brown skadad
Anna Bråkenhielm har meddelat att hennes framgångsrika dressyrhäst Dan Brown har skadat sig. Här syns han med Jeanna Högberg på ryggen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hannoveranervalacken Dan Brown (f-08 e Dancier-Hohenstein, uppf Hans Hosp) har gått fram som en välsmort lokomotiv i dressyrklasserna. Han har vunnit championatsklasser både som 6- och 7-åring med Jeanna Högberg i sadeln, och förra året tog han och Ida-Linn Lundholm en lång rad segrar och placeringar på Intermédiaire-nivå. I slutet av förra året gjorde det nuvarande ekipaget även GP-debut med den äran.

Nu meddelar ägaren Anna Bråkenhielm, Skillinge Dressyr, att det som inte fick hända har hänt. Dan Brown har skadat sig.
”Under ett vanligt träningspass gick menisken sönder. Rakt ut i trav helt utan förvarning. Han snubblade inte ens”, går att läsa på Skillinge Dressyrs sociala medier.

Dan Brown var klar för de större uppgifterna i Grand Prix, men nu blir det en lång och mödosam resa tillbaka. Hästen är opererad och tillbaka på Skillinge Dressyr.
”Oddsen är inte de bästa för en normal häst med en sådan skada, men här har vi en Zlatan på fyra ben”, meddelar Skillinge Dressyr.

Att Dan Brown ligger så långt före i utvecklingen i förhållande till sin ålder i kombination med ett hjärta av guld och en gudabenådad arbetsvilja gör att ägarna tror det finns hopp om att komma tillbaka.
”Det bara ska gå”, skriver Anna Bråkenhielm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden