Dressyr
11 februari 2020 20:31

Chans för fler ryttare att få världscuprutin

GHS 2020Fem svenska ryttare har fått en plats i dressyrens världscup i Göteborg nästa vecka, mycket tack vare att det är ett OS-år - den yttersta eliten gör inte lika många tävlingsstarter som vanligt, vilket ger plats på de stora arenorna för ryttarna strax bakom spetstruppen.

Chans för fler ryttare att få världscuprutin
Antonia Ramel och Brother de Jeu är högst rankade av de uttagna svenska ryttarna. Foto: Roland Thunholm

Antonia Ramel och hennes Brother de Jeu är det ekipage som är högst rankat av de svenska i världscupklassen. Hon får sällskap av Jeanna Högberg, Paulinda Friberg, Sandra Dahlin och Natalie Oldfors.
– Jag ser verkligen fram emot att se vad de andra kan göra också. Det är fina hästar och ambitiösa ryttare, där till exempel Sandra och Ichi vunnit sina tre senaste internationella starter, säger förbundskapten Bo Jenå i ett pressmeddelande.

Antonia Ramel och Brother de Jeu har bara gjort två starter – i Friends Arena i december – sedan EM i Rotterdam förra sommaren.
– Ryttarna i landslagets A-trupp tävlar väldigt sparsamt ett OS-år som detta. Det ger oss chansen att låta fler ryttare få rutin i världscupen och på de stora arenorna, menar Bo Jenå.

Samlat poäng i andra ligor

Natalie Oldfors och Paulinda Friberg har ridit ihop världscuppoäng genom placeringar i den östeuropeiska ligan – Natalie ligger på 19:e plats och Paulina på 30:e plats i den västeuropeiska ligan inför Gothenburg Horse Show.

– Det blir en spännande tävling i Göteborg där vi ser hur våra svenska ekipage kan mäta sig i världscupsammanhang, säger Bo Jenå.

Svenska dressyrryttare till världscupen

Antonia Ramel/Brother de Jeu
Jeanna Högberg/Duendecillo P
Paulinda Friberg/Di Lapponia T
Sandra Dahlin/Ichi
Natalie Oldfors/Mickey M

Världscupen i dressyr inleds med Grand Prix fredagen 21 februari och avgörs i Grand Prix Kür lördag 22 februari.

Gothenburg Horse Show 19-23 februari

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden