Dressyr
1 juli 2021 14:40

Charlotte Dujardin har valt OS-häst

Gör sitt tredje OSNu är det brittiska OS-laget i dressyr uttaget. Regerande olympiska mästaren Charlotte Dujardin är en av de tre, och hon avslöjar nu vilken häst som blir hennes OS-partner.

Charlotte Dujardin har valt OS-häst
Charlotte Dujardin med sin OS-häst Gio, även kallad Pumpkin. Foto: www.sportfotoslafrentz.de/Stefan la Frentz

Charlotte Dujardin tar med sig Gio, berättar hon själv på sociala medier. Tillsammans med Gio som också kallas Pumpkin (f 2011 KWPN e Apache-Tango) har hon vunnit fem av sex internationella starter under 2020 och 2021, och kommit tvåa i den sjätte.

− Beslutet innebär inte att någon skugga ska falla över Freestyle, som också är en världsklasshäst, men vi har bestämt att Gio är hästen för laget och för dessa olympiska spel, säger Charlotte Dujardin.

Hon får sällskap till Tokyo av sin tränare och mentor Carl Hester samt  Charlotte Fry, medan Gareth Hughes är med som lagreserv. Det brittiska laget vann OS-guld i Rio 2016, så det finns två OS-guld att försvara i Tokyo.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Charlotte Dujardin (@charlotte_dujardincbe)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden