Dressyr
15 juli 2019 05:59

Charlotte Dujardin visar nya hästen i Aachen

TillbakaSenast Charlotte Dujardin red i Aachen tog hon dubbla EM-guld med Valegro. Nu återvänder hon tillsammans med sin nya stjärna Erlentanz.

Charlotte Dujardin visar nya hästen i Aachen
Charlotte Dujardin. Arkivbild: FEI

Året var 2014 när Charlotte Dujardin och Valegro startade i Aachens Grand Prix och till mångas förvåning inte slutade bättre än sexa. Året därpå tog ekipaget revansch och tog dubbla EM-guld i just Aachen, men sedan dess har den engelska dressyrryttaren inte startat vid dessa tävlingar.

Men nu är det dags. Dujardin leder Storbritanniens lag i Nations Cup under CHIO i Aachen som startar i veckan. Tillsammans med 12-åriga Erlentanz har Dujardin under våren tagit flera segrar. Bland annat vann hon en GP kür på 84 procent i Bolesworth, England, skriver CHIO Aachen i ett pressmeddelande.

Dressyren i Aachen startar på onsdag, 17 juli, och andra etablerade ryttare som kommer till start är Soenke Rothenberger med Cosmo, Isabell Werth med Emilio, Cathrine Dufour med Cassidy och Ingrid Klimke med Franziskus.

Läs också hur svenskarna fick plats i nationshoppningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-