Världen
21 maj 2021 13:42

Chef slutar på statsstuteri efter ”icke hästvänlig ridning”

WarendorfNu har incidenten med filmen på den uppmärksammade träningen av två unghingstar vid tyska statsstuteriet i Warendorf fått följder.

Chef slutar på statsstuteri efter ”icke hästvänlig ridning”
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är tyska ridsportmagasinet St Georg som berättar att chefen på tyska statsstuteriet i Warendorf slutar efter turbulensen för några veckor sedan.

Det var i mitten av april som chefen, stallmästaren, på NRW Landgestüt Warendorf ledde en träning av två unga dressyrhingstar.

Men sättet som hingstarna tränades på ledde till att flera personer som var närvarande samtidigt tog upp sina mobiltelefoner och filmade vad som pågick. Dessa filmer har sedan spridits digitalt och fått stor uppmärksamhet. Enligt en representant för den tyska olympiska kommittén för ridsport, som har fått ta del av filmerna, handlade det om ”inte hästvänlig ridning”. Hingstarna ska har tränats i en alltför kort form.

Fallet har tagits upp av den tyska olympiska kommittén för ridsport, det tyska ridsportförbundet och även den tyska regionala jordbruksmyndighet som ansvarar för det statligt finansierade stuteriet. Det är jordbruksmyndigheten som har gått ut med informationen att den aktuella chefen nu slutar sitt arbete på egen begäran. Hon ska ha begärt att bli förflyttad från posten som hon har haft sedan 2018.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden