Hoppning
29 juni 18:40

Childrenguld till Alicia Svensson vid NM – ponnysilver till Leiah Cissig

NM på FlyingeDet blev en favorit i repris för Alicia Svensson som för andra året i rad tog NM-guld. Den stora skillnaden var hästen, annars var det lika felfritt hela vägen genom mästerskapet som förra året i Finland. Även på bronsplatsen blev det svenskt genom Wilma Linell. Under dagen bärgade dessutom C-ponnyekipaget Leiah Cissig och Woodfield Night Light ett individuellt silver.

Childrenguld till Alicia Svensson vid NM – ponnysilver till Leiah Cissig
Alicia Svensson och Eunomia vann NM-guld tillsammans. Foto: Kim C Lundin

Medaljstriden var spännande in i det sista när childrenfinalen avgjordes på Flyinge på onsdagen. Efter en rafflande omhoppning stod det klart att Alicia Svensson vunnit NM-guld efter att ha ridit felfritt rakt igenom hela mästerskapet. Hon gjorde samma sak i Finland i fjol, då med hästen Luxor. Denna gång var det relativt nya stjärnan Eunomia, tidigare framgångsrikt tävlad av toppjunioren Ebba Danielsson, som gjorde jobbet.

Silvret gick till Finlands Sani Illi med hästen Manouscha Van ’T Steenputje. På bronsplatsen var det svenskt igen genom en jublande glad Wilma Linell och hästen Lowhill I No Dat. Båda svenskarna ingick dessutom i childrenlaget som tog brons på måndagen.

AliciaÄrevarv
Lap of honour, även kallat ärevarv. Foto: Kim C Lundin
Gladavinnare
Badande medaljörer. Foto: Kim C Lundin
Danilesvensson
Glada guldpappan Daniel Svensson var på språng. Foto: Kim C Lundin
Wilmalinell
Wilma Linell och Lowhill I No Dat. Foto: Kim C Lundin

Silver till Leiah Cissig

Tidigare på onsdagen kammade dessutom C-ponnyekipaget Leiah Cissig hem det individuella NM-silvret tillsammans med superponnyn Woodfield Night Light. Guldet gick till danska Selma Hundborg Dresler med ponnyn Burnbrae Jack. På bronsplatsen var det också danskt genom Emilie Øvlesen och ponnyn Carnhill Bertas Lad. Samtliga tre ekipage följdes åt genom alla rundorna och det hela avgjordes inte förrän i de sista skälvande omhoppningssekunderna. Leiah Cissig ingick även i ponnylaget som vann NM-guld på tisdagen.

Photo-2022-06-29-18-58-04
Leiah Cissig med ständiga coachen Åsa Hellström som hjälpt henne genom hela mästerskapet. Foto: Privat

Resultatlista children individuella finalen.
Resultatlista C-ponny/ponny kat II individuella finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden