Hoppning, Ponny
21 april 2019 16:16
Ridsportplus

Clara Hermelin ensam nolla med Mr Jack Sparrow

Helsingborgs PåskhoppIngen omhoppning behövdes - Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow var enda felfria ekipaget vid påskens Msv A i Helsingborg. Detta var ekipagets första placering på höjden, och Clara berättar att Jack är ponnyn hon satsar på nu.

Clara Hermelin ensam nolla med Mr Jack Sparrow
Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under påskhelgen rids stora nationella hoppntävlingar vid Helsingborgs Fältrittklubb, och under söndagen reds ponnyernas högsta klass, Msv A. Klassen hade fem startande i kategori C och sex startande i kategori D.

Bland C-ponnyerna fanns klassens enda felfria ekipage. Det var Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow (val f-04 imp England) som lyckades med den bedriften, och även om de inte var klassens snabbaste var segern i hamn. På andra plats placerade sig Amanda Möller och Hembys Florian RNF 222 med fyra fel. I kategori D gick segern till Sofia Lindh-youngBrad Pitt med fyra fel, och tvåa kom Filippa Lagergren och Pat’s Choice med åtta fel.

Clara Hermelin berättar att det var jättekul med segern, och att det här är deras första placering i Msv A.
– Vi har ridit en innan och då var jag precis utanför placering, säger Clara till Ridsport.

Positiv och pratsam ponny

Mr Jack Sparrow har Clara haft sedan i höstas, och det är familjen som tagit in honom från England. Det är en ponny som Clara riktigt fastnat för, och hon berättar att hon älskar honom.
– Han är alltid så positiv, pratsam och social och väldigt personlig, säger Clara glatt.
– Om det gått dåligt i en klass, då blir han bara taggad på att hoppa mer, han tröttnar aldrig på att hoppa.
– Dessutom är han försiktig och väldigt fin, summerar Clara.

Clara blir 13 i år och har lämnat B-ponnytiden bakom sig. Nu är det C- och D-ponnyer som gäller, och Clara har även börjat rida i childrenklasser. Men det är Mr Jack Sparrow hon satsar på just nu.
– Ja, han är min bästa, säger Clara.

Hoppas på SM både individuellt och i lag

Nu närmast väntar Baltic Cup i Danmark för ekipaget, sedan hoppas Clara på att kunna vara aktuell för NM.
– Men det är många som är duktiga och stor konkurrens, så det vet man aldrig.
SM hoppas hon kunna rida både individuellt och i lag. Clara och Jack Sparrow ingår i Flyinge Ryttarförenings elitlag i ponnyallsvenskan.
– Vi har kommit tvåa i en omgång och vunnit en, så vi ligger i ledning och hoppas det räcker till Strömsholm, säger Clara.

I Helsingborg reds även kvalomgång fyra av Folksam Ponny Cup/SM i inverkansridning. Klassen får i Msv B, och denna vanns av Ellen Hammarström på Tullohea Minnie med 25,2 poäng i kategori B, Moa Sjöstrand och Coolfin Daisy med 25,5 poäng i kategori C och Alva Eghall med Meweis af Toftagården med 25,5 poäng i kategori D.

Resultat Helsingborgs Fältrittklubb

Även vid Kalmar Hästsportklubb har det ridits kval till Folksam Ponny Cup/SM i inverkansridning, omgång fem. Här van Alma Blommesköld/Flying Dragon med 26 poäng i kategori B, Lisen Sandström/Robin Aille med 28,5 poäng i kategori C och Esther HögdalCaroll med 27,4 poäng i kategori D.

Resultat Kalmar Hästsportklubb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden