Hoppning, Ponny
12 mars 2019 09:48
Ridsportplus

Tilda Lundstedt siktar mot pallplats på SM

NationelltDet senaste halvåret har det lossnat för Tilda Lundstedt. Efter inne-SM och internationell GP-placering tog Tilda vid tävlingarna i Gagnef i helgen sin första Msv A-seger. Nu siktar Tilda på en pallplats på SM tillsammans med sin connemara Lowerybane Diamond.

Tilda Lundstedt siktar mot pallplats på SM
Tilda Lundstedt och Lowerybane Diamond vann Msv A i Gagnef. Nu siktar Tilda mot pallplats vid SM. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De högsta ponnyklasserna i hoppning har numera få deltagare – om de alls får några anmälningar. Vid Gagnefs Ridklubbs nationella hopptävlingar i helgen blev det i alla fall två anmälda till Msv A. Klassen reds direkt mot klockan och båda ekipagen tog sig felfritt igenom banan. Bäst tid hade Tilda LundstedtLowerybane Diamond (SCS val f-09 e Mac’s Lad-Aran Brown Bomber, uppf Patsy Mc Mahon) som därmed tog hem segern och bärgade ett Prins Carl Philip-gehäng.

Tilda är femton år – hon fyller 16 i år – och bor i Laxå utanför Örebro. Hon har tävlat ponny i fem år, men det här är hennes första seger i Msv A.
– Jag har tävlat ganska mycket, men det är först med D-ponny som jag kommit upp i klasserna, berättar Tilda för Ridsport.
Lowerybane Diamond, eller Danne som han kallas, har Tilda haft i två och ett halvt år.
– Han var ganska svår i början och kunde ingenting, vi har fått lära varandra.

Inte den vackraste ponnyn

Danne är en connemaraponny som är importerad från Irland. Han var inte tävlad i Sverige tidigare innan Tilda tog över honom. De har sakta men säkert tagit sig från LD till Msv A-seger under de två år som de varit ute och tävlat.
– Han är en fantastisk ponny som aldrig stannar, säger Tilda om sin tävlingspartner.
– Han är kanske inte den vackraste, men han är arbetsvillig och vill alltid göra sitt bästa.

I fjol red Tilda och Danne sitt första SM, och där tog den elfteplats i A-finalen. Tidigare i år gjorde hon sin första internationella tävling då hon red Baltic Cup i Danmark. Där blev det en tredje plats för laget och Tilda tog en individuell sjundeplats i Grand Prix. Fortsättningsvis hoppas Tilda på att få rida fler internationella tävlingar, och också att det ska bli en bra placering på SM. Dessutom hoppas hon få rida lag-SM om laget kvalar till finalen.
– Jag hoppas på en pallplats på SM, säger Tilda.

Rider Friends-kvalen

Dessutom vill Tilda gärna ta sig till Friends och rida Prins Carl Philips Pris.
– Jag ska rida kvalen så får vi se hur långt det räcker, men det vore jättekul att ta sig till finalen, säger Tilda.

190312_tildalundstedt2
Tilda Lundstedt med sina två D-ponnyer. Foto: Privat

Det här året är Tildas sista ponnyår. Förutom Danne har hon ytterligare en D-ponny, Kate’s Cream Boy (SCS val f-12 e Templebready Fear Bui-Tulira Robuck, uppf Edward Fallon) som hon rider i lägre klasser. Hon har nyligen även köpt en stor häst som hon ska satsa på efter ponnyåren. Hon tränar för Lotta Björe och Niklas Jonsson, och som förebild har hon Peder Fredricson.
– Han verkar så noggrann i allt han gör, säger Tilda.
– Jag gillar även de unga svenska tjejerna, som Irma Karlsson och Stephanie Holmén, tillägger Tilda på frågan om förebilder.

Med Msv A-segern i ryggen väntar nu nya spännande tävlingar för Tilda och Danne.
– Nästa tävling blir på Strömsholm, berättar Tilda.

Resultat Gagnef

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden