Hoppning, Ponny
10 december 2018 18:00

Dubbelseger för Meia Borenholts

Msv ADet blev ett kanonmeeting för Meia Borenholts på Grevagården i helgen. Tillsammans med Ruby Pearl plockade de rosetter i alla klasser. Seger blev det i både Msv B och Msv A - Meias första placering på den högsta nivån.

Dubbelseger för Meia Borenholts
Meia Borenholts tog sin första Msv A-placering i helgen - och slog till med seger på sin Ruby Pearl. Foto: Esther Högdahl

Vid Stenungsunds Hoppryttarförenings julshow på Grevagården i helgen hade Meia Borenholts ett lysande meeting. Tillsammans med C-ponnyn Ruby Pearl (sto f-06 okänd härstamning) mjukstartade hon med en tredjeplats i LA+, för att sedan rida hem segrarna i både Msv B och Msv A.

Den högsta klassen reds med en grundomgång och omhoppning och hade fem startande C-ponnyekipage, där Meia tillsammans med Tilda Andersson Laine/Cristalls Goblin var ensamma om att nolla i grunden. I omhoppningen blev det fyra fel för Meia, men det räckte till segern – som för övrigt var ekipagets första Msv A-placering tillsammans.

Meia Borenholts fyller snart 14 år och har haft Ruby Pearl – eller Rubban som hon kallas – i två och ett halvt år. Hon har tidigare tävlat en annan ponny på lägre nivå, men med Rubban har hon sakta men säkert klättrat uppåt i klasserna under det senaste året.
– Vi har avancerat steg för steg och det har alltid varit mitt mål att komma upp i klasserna, berättar Meia för Ridsport, och hon tror att de fina placeringarna på Grevagården beror på den rutin hon samlat på sig i de tidigare tävlingarna.
– Det var en nolla i klassen som vi satsade på, två vinster var kanske inte vad jag trodde det skulle bli när jag red in på banan, säger en glad Meia, som nu siktar på en SM-medalj med Rubban.
– Och kanske att vi kommer med till något mästerskap, som NM, säger Meia förhoppningsfullt.

En riktig allroundponny

Tränar mot sitt mål gör Meia tillsammans med Sofia Björserud och Malin Trollnäs Turesson, och det är hoppning som gäller för hela slanten även om Meia har startat någon dressyrklass också. Rubban beskriver Meia som en go och glad ponny.
– Hon är pigg och väldigt framåt och positiv och hoppar allt. Men hon är också väldigt gosig och kan vara lugn när man rider ut på henne, det är en riktig allroundponny, berättar Meia.

Dubbelsegern på Grevagården firades genom att Meia hjälpte till som funktionär på tävlingarna, och därefter blev det julbord.
– Det var inte min hemmaklubb som arrangerade tävlingarna, men vi hoppar in och hjälper till ändå, förklarar Meia, som nu ger Rubban lite vintervila innan det är dags för nya satsningar under vårsäsongen.

Fem startande var det även i kategori D. Där blev Ängla Wegerstedt och Trendy Mirah (val f-04 imp Irland) enda felfria ekipaget i grundomgången och kunde därmed ta hem segern utan omhoppning. Tvåa kom Ebba ChristianssonAttention (5) med fyra fel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden