Dressyr
6 juli 2015 18:53

Clara och Emelie är LFC-stipendiater

Clara Espinosa, med unga hästar, och young ridern Emelie Aldenfalk, som ung ryttare, har utsetts till Lövsta Future Challenge-stipendiater.

Clara och Emelie är LFC-stipendiater
Clara Espinosa och Gordon i 2014 års final av Lövsta Future Challenge Dressage. Magnus Olausson

När Lövstas Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt var etta och tvåa i finalen för Lövsta Future Challenge Dressage i Friends Arena 2014 bestämde de att skänka prispengarna till ett stipendium för Lövsta Future Challenge-ryttare. Tanken var ett stipendium men det blev två.

– Lövsta Future Challenge är till för att stötta både unga ryttare och ryttare med unga hästar, därför ville vi stödja båda dessa grupper, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

Juryms motivering:
”Emelie Aldenfalk är en ung ryttare med fantastisk talang som kombinerar sin satsning på att nå eliten i dressyr med heltidsstudier på gymnasiet. Hon har deltagit i Lövsta Future Challenge Dressage U25 2014 och rider även i år 2015. Vi vill gärna stötta hennes utveckling och genom att tilldela henne stipendiet möjliggöra en resa till Patrik Kittel för ytterligare träning.”

”Clara Espinosa har sedan unga år satsat helhjärtat på hästyrket och jobbat hårt för att nå sina mål. För 13 år sedan började hon som hästskötare hos Louise Nathhorst och idag är hon beridare. Clara har tagit två unga hästar till final i Lövsta Future Challenge Dressage, 2012 respektive 2014. Vi vill ge Clara chansen att förverkliga drömmen om att få träna hos Carl Hester under hösten 2015. Hon har redan fått ja från Carl och stipendiet möjliggör resan.”

Stipendierna ska delas ut i pausen i söndagens femstjärniga Grand Prix Kür i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden