Sportnytt
31 januari 2018 12:50

Clinic och show med Anna Blomgren på GHS

ScandinaviumAnna Blomgren, dressyrryttaren som också är känd för sin mentala träning för hästar, kommer till Göteborg och håller clinic tillsammans med sin man Will Rogers.

Clinic och show med Anna Blomgren på GHS
Anna Blomgren och Tørveslettens Quattro, då 7 år gammal. Foto: Kim C Lundin

För ett tag sedan stod det klart att spännande besök väntas på GHS. Den framgångsrika dressyrryttaren Anna Blomgren från landslagets A-trupp kommer till Göteborg tillsammans med sin man Will Rogers och publiken har tre chanser att se gästerna:

  • Torsdag 22 feb dagföreställning: Clinic med Anna Blomgren och Will Rogers
  • Fredag 23 feb kvällföreställning: Show med Anna Blomgren
  • Lördag 24 feb dagföreställning: Show med Will Rogers

Paret håller clinics och shower där de arbetar med mental träning för häst. Fokus ligger bland annat på förtroendet mellan häst och ryttare och att få hästarna att förstå att vissa miljöer eller föremål inte är farliga. Anna har bland annat synts rida kring såväl eld som riviga motorcyklar, och även i Scandinavium utlovas action varvat med högklassig dressyr. Publiken får även ta del av Will Rogers stuntnummer.

”Under Gothenburg Horse Show kommer vi att ha varsin show och en gemensam clinic. På clinicen kommer vi berätta och visa lite av vårt träningssystem. Tanken är att publiken ska få med sig några verktyg hem som de kan applicera på sin träning tillsammans med sina hästar. Vi kommer bland annat visa upp en, för en dressyrhäst, något extrem miljö men visa att det inte är något farligt. Mental träning för häst helt enkelt”, säger Anna i ett pressmeddelande.

Som Ridsport tidigare har berättat bor ekipaget numera i Tyskland där de bygger upp sin verksamhet.
”Vi behövde mer plats och mer natur. Nu har vi chansen att skapa vår egen kultur i alltifrån handhavandet av hästen till själva ridningen. Det är oerhört viktigt att alla hästar får en bra start i livet, och hos oss ska man kunna komma och göra det mesta. Träna, lämna sin häst för inridning, utbildning eller om man har något annat problem man vill ha hjälp med”, säger Anna.

På Anna Dressage-sidan finns flera smakprov i filmform.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden