Hoppning
17 augusti 2021 08:33

Clooney skadad – tävlingskarriären över

OlyckaMed ett individuellt EM-guld från 2019 och en silvermedalj från VM 2018 är Clooney en av världens bästa hästar, och för bara någon vecka sedan kom skimmelvalacken hem från OS i Tokyo. Nu kämpar Clooney för sitt liv på en klinik, efter att ha skadat sig i hagen.

Clooney skadad – tävlingskarriären över
Martin Fuchs och Clooney 51 på väg mot EM-guld 2019. Foto: Roland Thunholm.

Olyckan var framme på måndagsmorgonen, då Clooney (WESTF val -06, e Cornet Obolensky-Ferragamo, uppf Bernd Richter) halkade och gick omkull i hagen.

Hans ryttare och ägare Martin Fuchs skriver i sociala medier att Clooney skadat sin högra bog allvarligt, och att valacken nu står på klinik i Zürich.
”Alla gör sitt bästa för Clooney nu, och vi försöker göra allt vi kan för att han ska kunna leva pensionärsliv i hagen.”

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Martin Fuchs (@martinfuchs_official)

Världstvåan Martin Fuchs har haft enorma framgångar med Clooney, som dock varit illa däran även tidigare – 2018 fick valacken buköppnas efter att ha drabbats av kolik. Han kom dock tillbaka till toppsporten redan samma år, när ekipaget red hem ett individuellt silver till Schweiz på VM i Tryon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden