Hoppning
20 november 2017 06:27

Cornelia Rylén toppar Lövsta Future Challenge dubbelt upp

Mot ScandinaviumTvå av tre kvaltävlingar har ridits i Lövsta Future Challenge Jumping. För de unga ryttarna står biljetter till Scandinavium på spel och inför det avgörande kvalet leder Cornelia Rylén två gånger om.

Cornelia Rylén toppar Lövsta Future Challenge dubbelt upp
Cornelia Rylén toppar tabellen. Foto: Malin Larsson

Fem U25-ryttare får genom Lövsta Future Challenge chansen att rida Gothenburg Horse Show 2018 och under tre kvaltävlingar samlar ryttarna poäng i 1,45 och uppåt. På så vis fördelas tre av platserna medan två platser kan fördelas av GHS, LFC och SvRF tillsammans.

I år är rekordmånga ryttare, runt 30 stycken, med och kvalar. Under säsongens två första kvaltävlingar, Elmia och SM-tävlingen i Billdal, har U25-ryttarna varit framgångsrika och således fått med sig en hel del poäng.

Bäst har det gått för Cornelia Rylén, som red i Scandinavium även i år. Nu ligger hon etta med Rasputin och tvåa med Carina van de Zuuthoeve, men om hon kvalar in med båda två blir det enligt reglerna till att välja en häst att ta med sig till GHS.

Cornelia Rylén är redo att köra i Scandinavium.
Cornelia Rylén syns sannolikt snart återigen i Scandinavium.

”Jag tycker att Lövsta Future Challenge är helt fantastiskt! Satsningen skapar sådana otroliga förutsättningar för oss U25-ryttare att få känna på hur det är i toppen. För mig blir det  också en värdemätare för att se hur vi funkar de större sammanhangen. Mitt mål är självklart att få rida i Scandinavium igen, det vore fantastiskt” säger Cornelia Rylén i ett pressmeddelande från LFC.

Efter Cornelia ligger just nu Rebecca Hallberg Fischer/Urco d’Hoyo  och Filip Ågren/Cardina. Den sista kvaltävlingen är Gina tricot Grand Prix i Borås.

Ställning just nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden