Hoppning
28 januari 2019 19:00
Ridsportplus

Cornelia Wallenborg tar över SM-vinnaren Manick

Ny ryttareNiklas Jonsson har sålt sin guldhäst från lag-SM 2016. Nu blir det childrenklasser för Manick, som kommer att ridas av snart 14-åriga Cornelia Wallenborg.

Cornelia Wallenborg tar över SM-vinnaren Manick
Niklas Jonsson har sålt sin SM-vinnare Manick. Ny ryttare är 14-åriga Cornelia Wallenborg. Foto: Roland Thunholm/Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Niklas Jonsson har sålt familjeuppfödningen Manick (SWB val f-07 e Manhattan-Contendro I, uppf Vibeke Jonsson) som han haft många framgångar med, bland annat ingick de i Strömsholms RSF:s lag som vann SM-guld 2016.
– Det är alltid lite ledsamt att sälja en häst man haft under många år, meddelar Niklas på sociala medier om försäljningen.

Ridsport. Falsterbo Horse Show 160703 Strömsholms RSF vann lag-SM-guldet. Filip Ågren/Cardora, Daniel Svensson/Christian K, Niklas Jonsson/ Manick, Jens Fredricson/Candy Flip. Prisutdelare, Jana Wannius Ann Andersson och lagledare Anders Högberg. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Niklas Jonsson och Manick ingick i guldlaget från Strömsholm 2016. Här ses ekipaget tillsammans med Filip Ågren på Cardora, Daniel Svensson på Christian K och Jens Fredricson på Candy Flip. Foto: Roland Thunholm

Ny ägare är blivande 14-åringen Cornelia Wallenborg, som är en av Niklas Jonssons elever. Cornelia har de senaste åren haft stora framgångar på sina ponnyer i såväl kategori B som kategori C och D. Nu är karriären över när det gäller de minsta kategorierna. Cornelia satsar nu mot mästerskap på sin D-ponny Kadir van Orchid’s, samt har fyllt på i stallet med två stora hästar. Den ena är Manick, och den andra är en yngre häst.
– Vi hade letat stor häst och Niklas föreslog att jag skulle prova Manick, berättar Cornelia för Ridsport.
– Han var inte direkt till salu, så jag är så glad att jag får den här fantastiska chansen, det känns helt otroligt, tillägger hon.

Helsingborgs Fältrittklubb, HELSINGBORG, SVERIGE - 4 November 2016 : Cornelia Wallenborg och hästen Stald Fox's Mr Fox kommer 2a i SM Final kat B - 1.00-1.20 (Msv B) bed. A ( Foto: Fredrik Jonsving )
Cornelia Wallenborg har haft stora framgångar på ponny. 2016 tog hon SM-silver med B-ponnyn Stald Fox’s Mr Fox. Foto: Fredrik Jonsving

Satsar mot childrenmästerskap

Manick har placeringar upp till 1,50 med Niklas Jonsson på ryggen. Nu blir det i första hand childrenklasser där Cornelia satsar på att rida mästerskap under sitt sista childrenår.
– Men jag kommer nog även hoppa lite högre, säger Cornelia.
Första starten planeras i Södertälje under vecka sju. Där ska Cornelia och Manick starta i 1,10 och 1,20-klasser. Fast han är stor för Cornelia med sina 174 centimeter i mankhöjd känns det bra med ridningen, tycker Cornelia.
– Han är väldigt snäll och social, väldigt mysig. Inte direkt stark.

190128_manick
Cornelia Wallenborg och Manick trivs tillsammans. Foto: Privat

Cornelia bor på familjens hästgård i Örebro. I stallet finns totalt sju hästar, och ridning är det enda Cornelia sysslar med utöver skolan. Hon började rida när hon var sex år gammal och fick sin första ponny ett halvår senare. Målet är att bli så bra som det bara går på hästryggen.
– Jag vill jobba med hästar i framtiden, förklarar Cornelia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden