Sverige
15 januari 2019 06:30

Dags att nominera till Lövstas hållbarhetspris

NomineringsdagsFör fjärde året ska Lövsta Future Challenge dela ut sitt pris som uppmuntrar till att lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Nu är det dags att skicka in sina nomineringar.

Dags att nominera till Lövstas hållbarhetspris
I sin strävan att få hästnäringen mer miljövänlig har Lövsta instiftat ett hållbarhetspris. Nu är det dags att nominera årets pristagare. Foto: Sara Hellner

Lövsta Future Challenge har visat ett starkt miljöengagemang, och i sin strävan att få hästnäringen och ridsporten mer miljövänlig har de sedan 2016 delat ut ett hållbarhetspris. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom dessa områden – att helt enkelt sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.

2016 vanns priset av Gina Tricot Grand Prix för systematiskt och långsiktigt arbete som tar in hållbarhet i alla delar, och 2017 fick Smedstad Ridcenter priset för ett väl sammanhållet hållbarhetstänkt med fokus på miljö och social hållbarhet. Förra året gick priset till Stall Kvickstorp för en fiffig lösning som tar tillvara regnvatten. Nu är det dags att nominera årets pristagare.
– Det handlar faktiskt inte bara om miljö utan vi ser gärna nomineringar av sociala projekt inom hästnäringen, som syftar till ett mer öppet samhälle eller fysiskt och psykiskt välmående, säger Alexandra Mörner från Lövsta Future Challenge i ett pressmeddelande.

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring – med hållbart menas sådant som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten men samtidigt även är ekonomiskt gångbart.

Vinnarna blir bjudna till Gothenburg Horse Show under en dag, samt får ett bidrag som får användas till att göra mer av det som är bra. Sista dagen för nominering är 14 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden