Dressyr
30 augusti 2017 14:30

Dags för EM för U25-ryttarna

Denna helg är det dags för Sverige att försvara sitt brons vid dressyr-EM för U25-ryttare. Sverige ställer upp med ett starkt lag där alla är sugna på att ta medalj.

Dags för EM för U25-ryttarna
SM-medaljörerna Mathilde Hannell, Josefin Gyllenswärd och Lina Jönsson är tillsammans med Johan Wessner på plats i Österrike för att rida EM (arkivbild).

EM för unga ryttare går i år i Salzburg, Österrike. Det svenska laget är på plats och i morgon bitti – på torsdag – reser landslagsledaren Tina Due-Boje för att ansluta och hjälpa fram sitt lag.

I fjol tog Sverige ett historiskt EM-brons vid det första U25-mästerskapet. Halva bronslaget från 2016 finns med även i år: Mathilde Hannell och Josefin Gyllenswärd vilka båda rider samma hästar som i fjol.


Johan Wessner ingår i Sveriges lag. Foto: Roland Thunholm.

Duon kompletteras av Lina Jönsson som hade fina framgångar i Aachen, och Johan Wessner som var framgångsrik vid NM. Lina och Johan gör sina första EM berättar Tina Due-Boje, och summeringen är att det är ett starkt lag som ska försvara bronsplatsen.
– Jag tror att alla är superinriktade och vill ta medalj, säger Tina Due-Boje till Ridsport.
– Vi går in i det här med en jättebra känsla och vi har ett starkt lag – inget snack om det.

Sedan tillägger Tina att det ändå handlar om att ryttarna bara kan göra sitt allra bästa och att de bara kan påverka sina egna prestationer.
– Vi vet inte vad de andra ryttarna har för hästar ännu, säger Tina Due-Boje.

Som största konkurrenter ser hon Tyskland och Holland.
– Spanien är skarpa också och Belgien kan vara bra, säger Tina.
– Vi slåss mot ungefär samma gäng som juniorerna och seniorerna – det är ett tufft gäng man möter.

I morgon vid 15-tiden startar vet-checken för U25-ryttarna. Därefter drar tävlingen igång och pågår hela helgen fram till söndag.

Arrangörens hemsida 
Program 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden