Fälttävlan
14 maj 2021 06:20

Dags för trestjärnigt i Hermanstorp

NationelltHelgens trestjärniga fälttävlan hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb har lockat många starka fälttävlansprofiler, som Linda Algotsson, Viktoria Carlerbäck, Christoffer Forsberg och Pontus Hugosson.

Dags för trestjärnigt i Hermanstorp
Christoffer Forsberg, här med Hippo´s Sapporo vid SM 2020, finns i startfältet i Hermanstorp. Foto: Roland Thunholm

Det har varit ett stort intresse för att tävla i helgens tävlingar hos Hermantorps Kör och Ridklubb i Falkenberg.

I meetingets trestjärniga klass är hela 37 ekipage anmälda.

Totalt har tävlingen 230 ekipage på startlistorna.
– Det blir ett bra genrep inför Nordiska Mästerskapen som klubben ska stå som värd för i september säger Karin Nylander, klubbens tävlingsledare för helgen och Nordiska Mästerskapen, i ett pressmeddelande.

Tävlingarna börjar i dag, fredag, med 2- och 3-stjärnig klass för stor häst.

I startfältet finns det flera kända ryttarna och fälttävlansprofiler som OS-ryttarna Linda Algotsson och Viktoria Carlebäck, Anna Nilsson, Henrik Adnervik, Christoffer Forsberg, Anna Hassö och Pontus Hugosson.

 

 

På lördagen är det tre klasser, häst H90 och H100 och enstjärnigt för ponny medan söndagen ägnas åt H80 för häst och ponnyklasserna P90, P80 och P70.
– Jag är extra glad för våra ponnyryttare. Det är viktigt med återväxten i sporten, säger klubbens ordförande Stefan Engelsson i pressmeddelandet.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden