Fälttävlan
20 juli 2018 13:27

Dags för unghästtävlingar i Revinge

RegionaltDen här helgen tävlar 4-, 5- och 6-åriga fälttävlanshästar om att bli utsedda till årets bästa unghäst i sina respektive årgångar. Tävlingarna går i Revinge utanför Flyinge.

Dags för unghästtävlingar i Revinge
Dubbla Breedersvinnaren Box Cayenne ska jaga ännu en titel i helgen, riden av Frida Andersén. ArkivFoto: Fredrik Jonsving

Det är fjärde året i rad som R&B Events arrangerar de här unghästklasserna som en satsning på de unga fälttävlanshästarna.

Årets bästa 4-, 5- och 6-åring skall koras. 4-åringarna går H90, 5-åringarna H100 och 6-åringarna enstjärnigt. Vinnande häst i varje ålderskategori får titeln Årets bästa 4-åring och så vidare.

På lördagen rids dressyr och hoppning, på söndag avslutas tävlingen med terräng. I startfältet finns två 4-åringar, nio 5-åringar och fyra 6-åringar. Flera namnkunniga ryttare rider de här unga hästarna, bland andra Anna Nilsson, Sandra Gustafsson och Frida Andersén.

Tävlingen är regional och arrangeras av Flyinge Ryttarförening.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden