Dressyr
13 januari 05:50

Dags för världscupkür i Basel – världsettan på plats

VärldscupdressyrInga svenskar startar när årets första världscuptävling i dressyr bjuder på kür i Basel. Däremot är fyra starka tyska ryttare redo att äga banan igen efter fredagens GP-dominans. Här är allt du behöver veta för att följa den spännande upplösningen – Ridsport rapporterar live.

Dags för världscupkür i Basel – världsettan på plats
Jessica von Bredow-Werndl är på plats för att säkra världscuppoäng. Foto: Kim C Lundin

Lördagen i schweiziska Basel bjuder på världscupkür med 14 startande ekipage. Inga svenskar finns med i startfältet, men på plats finns både världsettan Jessica von Bredow-Werndl och tidigare världsettan, numera femma i världen, Isabell Werth med sina topphästar TSF Dalera BB respektive Emilio 107.

Det var också Jessica von Bredow-Werndl och Dalera som tog hem fredagens Grand Prix i årets första världscuptävling med 82,500 procent. Tvåa blev Isabell Werth och Emilio på 78,870 procent medan Matthias Alexander Rath kammade hem tredjeplatsen på 74,696 procent med Destacado FRH. Sönke Rothenberger blev fyra med Matchball OLD på 73,217 procent. Således bara Tyskland i topp.

Världscuptävlingen i Basel är den sjunde i ordningen, därefter återstår fyra världscuptävlingar, varav en i Göteborg. Platsen för årets världscupfinaler i dressyr och hoppning är Riyadh i Saudiarabien, vilket har skapat diskussioner med hänsyn till landets hantering av mänskliga rättigheter. Finalerna äger rum den 16-20 april.

Toppar den västeuropeiska ligan gör Patrik Kittel med 68 poäng. Matthias Alexander Rath ligger sexa på 37 poäng medan Isabell Werth dyker upp först på plats 19. Världsettan är hittills inte med på listan, men det lär ändras efter Basel.

Till final går de 18 bästa i de olika ligorna, varav nio från den västeuropeiska ligan.

Lördagens världscupkür startar klockan 14.30 och Ridsport rapporterar live här på sajten.

Startlista världscupküren

Aktuell ställning västeuropeiska ligan

FEI Dressage World Cup – regler

Arrangörens hemsida

Clipmyhorse sänder live (betaltjänst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden