Dressyr
10 november 2023 08:19

Världsettan åter till Friends – här är startfältet i Lövsta Top 10

InternationelltFyra av världens sex högst rankade dressyrryttare är nu klara för tävlingarna i Friends. Kolla in det stjärnspäckade startfältet här.

Världsettan åter till Friends – här är startfältet i Lövsta Top 10
Jessica von Bredow-Werndl kommer till Friends för fjärde gången. Bilden är från hennes seger tillsammans med Dalera där 2021. Foto: Roland Thunholm

För fjärde gången i rad väljer tyska världsettan och flerfaldiga mästerskapsmedaljören Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, att komma till Sverige och Lövsta Top 10 Dressage. Hon har vunnit de senaste två åren och i år utmanas hon – precis som tidigare – av flera världsryttare.

Fyra av de sex högst rankade dressyrryttarna i världen finns med när tävlingarna drar igång lördag 2 december. Detta berättas i ett pressmeddelande från arrangören av Sweden International Horse Show.
– Det är fantastiskt kul att så många bra ryttare kommer till oss år efter år. Det är verkligen topp-, toppryttare som är med och rider, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet.

För danska Nanna Skodborg Merrald blir det första gången hon tävlar i Friends Arena dit hon kommer som nybliven silvermedaljör på EM. Sedan tidigare är det också klart att tyska världsfemman Isabell Werth rider, liksom Sveriges Therese Nilshagen och Patrik Kittel.

Ryttare i Lövsta Top 10


Patrik Kittel, Sverige.
Therese Nilshagen, Sverige.
Nanna Skodborg Merrald, Danmark.
Daniel Bachmann Andersen, Danmark.
Isabell Werth, Tyskland.
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland.
Sönke Rothenberger, Tyskland.
Dinja van Liere, Nederländerna.
Thamar Zweistra, Nederländerna.
Morgan Barbancon, Frankrike,

Vinterns hästfest i Friends arena hålls 30 november till 3 december.

Webbplats, Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden