Dressyr
9 oktober 2023 15:12

Topptrio klara för Lövsta Top 10 Dressage

SIHS 2023Isabell Werth, Therese Nilshagen och Patrik Kittel - det är de tre första namnen som är klara för Lövsta Top 10 Dressage i Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Topptrio klara för Lövsta Top 10 Dressage
Therese Nilshagen ser fram emot att komma hem till Stockholm och rida för den svenska publiken igen. Foto: Roland Thunholm

Arrangören bakom Lövsta Top 10 Dressage, tävlingen för tio av världens högst rankade dressyrryttare, har presenterat de första ryttarna. Patrik Kittel, dressyransvarig på Sweden International Horse Show och initiativtagare till Top 10-tävlingen, är rankad sjua i världen och en av de som kommer till start.

– Jag ser fram emot att vara tillbaka i Friends Arena. Lövsta Top 10 är inte bara en av världens bästa dressyrtävlingar, utan ett helt koncept med massor av inspiration och kunskap, säger Kittel i ett pressmeddelande.

Just nu finns det två svenska ryttare i topp tio på dressyrens världsrankning – den andra är Therese Nilshagen, som också kommer till start i Friends.

– Sweden International Horse Show är en fantastiskt fin tävling och det är så kul att få uppbackning av den underbara svenska publiken. Det är absolut en av årets höjdpunkter för mig. Stockholm är ju dessutom min hemmaarena, säger Therese Nilshagen.

Werth kommer tillbaka

Tyska Isabell Werth har ridit alla Top-10 tävlingar utom en de senaste åren, och som femma i världen är hon välkommen även i år.
– Top 10 är allt det som vi ryttare pratat och drömt om i flera år. En tävling som visar världsdressyr för åskådarna på ett underhållande sätt utan att kompromissa med den sportsliga kvalitén, kommenterar dressyrdrottningen evenemanget i Stockholm.

Lövsta Top 10 Dressage rids under två dagar – Grand Prix på lördagen den 2 december och den avgörande kürfinalen på söndagen den 3 december.

Program för Sweden International Horse Show
Dressyrens världsrankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden