Sportnytt
15 januari 2018 21:35

Daniel Ståhl Årets manlige idrottare

VinnarePeder Fredricson var en av fyra nominerade till Årets manlige idrottare. Priset togs hem av diskuskastaren Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl Årets manlige idrottare
Daniel Ståhl tog hem priset, Foto: Roland Thunholm

Juryn har sagt sitt: Den hyllade VM-tvåan Daniel Ståhl är Årets manlige idrottare. Diskuskastaren var blott två centimeter från VM-guld.

I den här kategorin stod Daniel Ståhl mot Peder Fredricson samt boxaren Badou Jack och paralängdskidåkaren Zebastian Modin. Priset delades ut efter vackra och roliga tal av de nominerades mammor där de bjöd friskt på anekdoter ur sönernas liv.

En som garanterat tyckte att Peder skulle vinna var hans mamma Stina, som gjorde succé med sitt underhållande tal. Hon fick såväl Peder som hela Globen att skratta när hon berättade hur sonen inte hade någon vinnarinstinkt, men att Peder likväl började tävla för att han ville göra precis som storebror Jens.

Ännu mer skratt blev det när hon berättade om en terrängritt som ska ha slutat i skallgång…  Stina framhöll även Peders stora kärlek till hästarna och konstaterade att den har hållit i sig sedan Peder fick sin första ponny som 3-åring – då var lyckan fullkomlig hos den blivande EM-vinnaren.

Än pågår röstningen till Jerringpriset där Peder är med i matchen – läs mer om det här.

Igmammorrt
De charmiga mammorna (Peders andra från vänster) drog ner massiva applåder. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-