Sportnytt
8 november 2017 21:14

Peder Fredricson kan bli årets manlige idrottare

Nomineringarna till nästa års Idrottsgala är klara. Peder Fredricson är en av fyra kandidater till titeln Årets manlige idrottare.

Peder Fredricson kan bli årets manlige idrottare
En lycklig Peder Fredricson tog EM-guld inför en kokande hemmapublik i Göteborg i augusti i år. Nu är han nominerad till utmärkelsen Årets manlige idrottare inför idrottsgalan 2018. Foto: MiP Media

Nomineringarna till Idrottsgalan 2018 kom på onsdageftermiddagen. Peder Fredricson är en av idrottsmännen som är nominerad till utmärkelsen Årets Manlige Idrottare eftersom han han förra året kammade hem det åtråvärda Jerringpriset.

Det är den svenska idrottsakademins nomineringsjury som ligger bakom de tre övriga nomineringarna och Peder Fredricson kämpar om utmärkelsen i konkurrens med boxaren Badou Jack, längdskidåkaren Zebastian Modin och diskuskastaren Daniel Ståhl.

Vem som slutligen kammar hem den prestigefyllda titeln avgörs på Idrottsgalan som går av stapeln den 15 januari nästa år.

Läs mer om nomineringarna och processen som till slut leder fram till att en vinnare koras på idrottsgalans hemsida här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden