Sportnytt
16 januari 2017 22:14

Ridsporten gjorde det igen – Peder vann Jerringpriset

Mer än 100 snäpp uppåt på världsrankingen, rakt igenom felfritt på OS med H&M All In och en silvermedalj räckte hela vägen till seger. Svenska folket har talat – Peder Fredricson är årets vinnare av Jerringpriset.

Ridsporten gjorde det igen – Peder vann Jerringpriset
Där satt den!

UPPDATERAT: LÄS HUR PEDER TACKAR RIDSPORTEN

Peder Fredricson låg inte bra till hos spelbolagen och omnämndes inte som en av favoriterna i media. Men, när ridsporten sätter fart kan inget sätta stopp och Peder stod med hjälp av tusentals röster pall för gallring efter gallring i kampen om det prestigefyllda Jerringpriset.

En tårögd Peder tackade alla som har röstat, familjen med Lisen och barnen, sin hästägare och förstås All In. Han saknade nästan ord när han skulle beskriva OS-bragden.
– Det närmaste jag kan komma är magiskt. Det är min sport – det är ridsporten.

Efter många veckors intensiv röstning och en nervkittlande slutspurt under Idrottsgalan korades OS-silvermedaljören till vinnare av det som sägs vara ett av idrottens allra viktigaste pris. För ridsporten blev det därmed en efterlängtad favorit i repris från 2012 då Rolf-Göran Bengtsson röstades fram till vinnare.

På vägen till seger slog Peder först ut stjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Frida Hansdotter. Därpå fick bland annat damlandslaget i fotboll ge vika och slutligen for storfavoriterna Henrik Stenson och Sarah Sjöström sin kos. Till sist var det last man standing som äntrade scenen och i ett slutsålt Globen tog Peder emot glastrofén till jublet som aldrig ville sluta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-