Världen
3 september 2023 08:44

Dansk ryttare vid stort stuteri avstängd

En ung ryttare med meriter från bland annat UVM och anknytning till ett av Danmarks stora stuterier har fått en lång avstängning från alla DWB:s arrangemang.

Dansk ryttare vid stort stuteri avstängd
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det handlar om den danska young ridern Anders Uve Sjøbeck Hoeck som är son och hästutbildare på danska storstuteriet Hesselhoj.

Flera internationella ridsportmedier berättar att den danska avelsorganisationen DWB har stängt av 20-åringen från alla sina arrangemang under ett år. Detta efter att han ska brutit mot organisationens regler kring hästars välfärd vid ett unghästtest för några veckor sedan.

Enligt den tekniska delegaten, TD, vid testet ska ryttaren ha uppträtt ”våldsamt och oacceptabelt” vid testet. TD:n ska också ha bett honom att ”dämpa” sin ridning, utan att så skedde.

Familjens uttalande

Familjen Hoeck har uttalat sig om avstängningen i sociala medier och menar att beslutet om avstängningen är förhastat och att det som TD:n lyfter i sin rapport motsägs av filmer från den aktuella händelsen. Bland annat menar familjen att det inte hörs när TD:n säger till ryttaren att ändra sin ridning. De medger att hästen kanske inte var tillräckligt förberedd för testet, men att rapporten inte stämmer med verkligheten.

Avstängningen gäller inte tävlingar som lyder under danska ridsportförbundet, däremot alla aktiviteter som DWB har, fram till och med den 24 augusti nästa år.

Dansk mästare

Anders Uve Sjøbeck Hoeck red UVM på familjeföretagets uppfödning Hesselhoj Double Up tidigare i år. 2020 vann han danska mästerskapet i dressyr för juniorer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden