Avelsnyheter
3 mars 2020 09:16

Danska Blue Hors leasar världsberömda Vivaldi

HingstnyttStuteri Blue Hors har lyckats leasa den världsberömda KWPN-hingsten Vivaldi, på nionde plats i WBFSH:s rankning av dressyrförärvare i världen och hett eftertraktad fadershingst sedan han lämnat avkommor som Vitalis, Desperado och Dream Boy.

Danska Blue Hors leasar världsberömda Vivaldi
Hans Peter Minderhoud och Vivaldi under deras tävlingskarriär. Foto: Digishots

Det är sannerligen ingen liten smällkaramell som Blue Hors levererade den 2 mars. Vivaldi, som har hunnit bli 18 år, är trots att han nu har många framgångsrika söner i avel, fortfarande hett eftertraktad. Men eftersom hans sperma inte har tålt transport så bra har inte så många stoägare som önskat kunnat använda honom, framför allt inte om de velat ha transporterad sperma.

Nu erbjuder Blue Hors sina kunder att använda Vivaldi under innevarande säsong.
Det är hingstens ägare Joop van Uytert och Ad Valk som gått med på att låna ut Vivaldi till Blue Hors, säkerligen inte gratis.

Samtidigt avslöjar Joop van Uytert för eurodressage.com att detta är början på ett nytt samarbete parterna emellan.
– Han är en topphingst och det här är ett toppenavtal för båda parter, kommenterar Joop van Uytert till sajten.

Samägs

Han ligger bakom att Blue Hors också köpt in sig i premie-hingsten Monte Carlo TC e Dream Boy-United-Jazz som nu samägs med uppfödaren Tim Coomans, Joop van Uytert och Nico Witte.

– Förutom honom ville de leasa Vivaldi ”no matter what” och så blev det. Nu och i framtiden hoppas vi kunna fördjupa vårt samarbete.

– Vi är glada över att ha lyckats säkra en internationellt eftertraktad avelshingst till vår hingststation, säger avelschef Martin Klavsen på Blue Hors.

Vivaldi e Krack C-Jazz kommer ur den förärvningssäkra stolinjen Utophia och tävlade själv lilla rundan internationellt under Hans-Peter Minderhoud.

Framgångsrika avkommor

Vivaldis mest framgångsrika avkommor är Desperado (internationell Grand Prix med Emmelie Scholtens), Dream Boy (internationell Grand Prix med Hans Peter Minderhoud), Expression (internationell Grand Prix med Diederick van Silfhout), Blue Hors Veneziano (internationell Grand Prix med Agnete Kirk Thinggaard), Chinook (internationell Grand Prix med Richard Howley), Cennin (internationell Grand Prix med Madeleine Witte-Vrees) och Vitalis (internationell Intermediaire med Isabel Bagge).

I Sverige finns Lövsta stuteris Vivaldi-son Van Vivaldi som precis debuterat internationellt i en Intermediaire II i Florida med 75,765 procent i protokollet. Red gjorde Tinne Vilhelmson Silfvén.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden