Hoppning
11 december 2017 16:00

Därför reds Fibonacci av Cian O’Connor

RyttarbyteSWB-valacken Fibonacci brukar synas med amerikanska Lillie Keenan i sadeln. Men vid Rolex Grand Prix var det istället Cian O'Connor som red honom. Ryttarbytet är dock bara temporärt.

Därför reds Fibonacci av Cian O’Connor
Det brukar vara Lillie Keenan som tävlar sin häst Fibonacci. I Genève var det dock Cian O'Connor som satt i sadeln (arkivbilder). Foto: Stefano Grasso/Jenny Schwieler Staaf

I våras såldes Fibonacci (SWB val f-05 e For Feeling-Croland, uppf Tina Peterson-Lind) av Meredith Michaels-Beerbaum till unga amerikanska ryttaren Lillie Keenan. De har klättrat snabbt under säsongen och tävlat upp till femstjärnig 1,60 och ingick i det vinnande landslaget vid Nations Cup i Spruce Meadows. För en dryg månad sedan kom de fyra vid 1,55-hoppningen i Doha.

Men för två veckor sedan var det plötsligt irländaren Cian O’Connor som tävlade Fibonacci, och det var Fibonacci som O’Connor red i Rolex Grand Prix. Vid de förra tävlingarna i Peelbergen förklarade dock O’Connor att ryttarbytet inte är permanent.
– Jag rider mina elevers hästar till och från när det behövs, sade O’Connor till St.Georg.
– Jag kommer att köra med Fibonacci nu i helgen och sedan i Genève. I Florida är sedan Lillie tillbaka i sadeln.

Cian O’Connor och Fibonacci tog en femte plats i Rolex Grand Prix och red ihop cirka 650 000 kronor i prispengar.

Innan Fibonacci såldes till Meredith Michaels-Beerbaum hette han Fendi och tävlades framgångsrikt av Lisen Bratt-Fredricson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden