Hoppning
10 november 2023 17:24

Dags för SM-finaler i Borås

MästerskapEfter fredagens kval för juniorer, unga ryttare och seniorer är nu startfälten till söndagens finaler klara. Kolla in vilka som har guldläge inför medaljjakten här.

Dags för SM-finaler i Borås
Linda Heed och Skylander VS (SWB) toppade seniorernas kval på SM. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Seniorernas SM-final går i 1,50-hoppning och felen från första omgången följer med. Vid lika antal fel blir det omhoppning om medaljerna.

Det finns 15 ekipage med på startlistan inför finalen, och fem av dem har guldläge med 0 fel med sig: Amanda Eriksson/Folsom (SWB), Sissela Smith/Gabylanda VDM, Linn Widmark/Capitola (SWB), Emma Emanuelsson/Canbella Blue PS och Linda Heed/Skylander VS (SWB).

De unga ryttarna har haft två kval och deras final på söndag rids över 1,45-hinder och även här följer felen från kvalen med till finalen. Här finns det 19 ekipage på startlistan och det är Philip Svitzer/Alida Nike som har guldläge med 0 fel.

Juniorernas final går över 1,40-hinder och även de tar med sig sina eventuella fel från de tidigare två omgångarna. 20 ekipage står på startlistan och av dem står åtta ekipage på 0 fel: Linn Arvidsson/Glenmorangie (SWB), Mathilda Hansson/Obelix van de Berghoeve, Ellen Hammarström/Seana 2, Elvira Aaby-Ericsson/Pickachu ter Elzen, Liam Nilsson/Zäta C (SWB), Tilda Sandstedt/Java, Nathalie Wennerhorn/Kenneth du Petit Vivier och Lovisa Wall/JB’s Hot Gossip.

Finalerna börjar klockan 11 på söndag med juniorernas medaljjakt. Klockan 13 är det dags för Young Rider och seniorerna är sist ut med sin första start klockan 15.

Ridsport är på plats i Borås och rapporterar under söndagen.

Start- och resultatlistor
Equisport sänder live
SM-regler 2023
Tidigare SM-medaljörer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden