Sportnytt
15 oktober 2019 18:00

De är nominerade till Årets Komet

OmröstningNu är det dags att återigen rösta fram Årets Komet! Ridsports läsare bestämmer vilken lovande svensk ryttare som ska få utmärkelsen under Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm den 27 november - idag är sista dagen att lägga din röst! (RÖSTNINGEN AVSLUTAD)

De är nominerade till Årets Komet
Johanna Due-Boje, Ebba Adnervik och Antonia Pettersson Häggström är nominerade till Årets Komet.

En ryttare från hoppning, dressyr respektive fälttävlan nomineras av Ridsport och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Komet genom en omröstning här nedan.

Omröstningen är öppen och pågår till och med den 15 oktober 2019 klockan 18.00.

Ebba Adnervik Swe Ep1908317044
Fälttävlansryttaren Ebba Adnervik. Foto: www.eventingphoto.com

Fälttävlan: Ebba Adnervik

23-åriga Ebba Adnervik, tävlande för Dagstorpsortens Ryttarförening, är årets komet i svensk fälttävlan. 23-åringen var inte okänd före 2019 – hon har bland annat ridit EM både som junior och ung ryttare – men under året har hennes karriär som senior tagit kometfart.

Hon var trea i en CIC4*L och femma i en CIC4*S. Sedan rundade hon av säsongen med en strålande mästerskapsdebut på seniornivå i tyska Luhmühlen. Tillsammans med Chippieh (HOLST val f 2002 e Carnaby-Caretino, uppf Stefanie Kinscher, äg Sara Sjöborg Wik) tog hon en 23:e plats och blev med det tredje bästa svensk individuellt.

Hon är en duktig terrängryttare och under sina tre fyrstjärniga starter under året har hon varit felfri på hinder i alla terränger, hon har ett starkt team omkring sig och har fått ovärderlig erfarenhet tillsammans med rutinerade Chippieh.

Ridsport.
Hoppryttaren Antonia Pettersson Häggström. Foto: Roland Thunholm

Hoppning: Antonia Pettersson Häggström

Årets Komet i hoppning är 22-åriga Antonia Pettersson Häggström, tävlande för Mölndals Ridklubb.

Förstaårssenioren Antonia har nyligen lämnat Sverige för att jobba i Belgien hos mästerskapsryttaren Abdel Said efter två lärorika år på Grevlundagården som beridare. Med familjeuppfödningen Chickflick K (SWB sto f 2008 e.Hip Hop-Zeppelin) imponerade hon stort när hon red med endast ett nedslag i Gijons Nations Cup-hoppning. Där var hon även felfri i en 1,50-hoppning som uppvärmning.

Ekipaget har gjort många fina resultat under säsongen trots att Chickflick K drabbades av tarmvred och fick buköppnas akut. Slutade åtta i senior-SM efter stabila insatser. Antonia Pettersson Häggström är uttagen till ATG Hopp & Talang och drivs av passion, perfektion, hög ambitionsnivå och en stor kärlek till sina hästar.

Johanna Dueboje2
Dressyrryttaren Johanna Due-Boje. Arkivbild: Anders Due-Boje

Dressyr: Johanna Due-Boje

Årets komet i svensk dressyr är 30-åriga Johanna Due-Boje, tävlande för Halmstads Fältrittklubb.

Tillsammans med känsliga och egenutbildade stoet Mazy Klövenhöj (SWB sto f 2008 e Bocelli-National Zenith xx, uppf Annette Karlsson, äg Pernille Primdahl) har Johanna Due-Boje haft ett tävlingsår som inte kan kallas någonting annat än ett riktigt segertåg. Ekipaget inledde med dubbelseger vid de nationella tävlingarna i Lidköping i slutet av april. Därefter har de vunnit eller tagit topp-placeringar i varenda GP-start, såväl nationellt som internationellt, senast under dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks på Flyinge.

Dressyrkometen, som är utbildad hos Anky van Grunsven och Sjef Jansen i Holland, ligger tillsammans med sitt sto just nu i ledning i Lövsta Future Challange för unga hästar inför sista kvalet som rids hos Linköpings Fältrittklubb sista helgen i oktober. Hon är också finalklar i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour som avgörs på samma tävling.

Johanna Due-Boje visar med det senaste årets framgång att hon definitivt är en ryttare att räkna med i framtida mästerskapssammanhang.

Röstningen är avslutad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden