Hoppning
2 juni 2021 15:16

De får chansen att hoppa GCT i Stockholm

InternationelltNu är det klart vilka fyra svenska ryttare som får hoppa Global Champions Tour i Stockholm den 18-20 juni, förutom de tre ordinarie, svenska GCT-ryttarna.

De får chansen att hoppa GCT i Stockholm
Peder Fredricson fick det att koka i Stockholms Stadion 2019 när det var svensk premiär för Global Champions Tour. Nu är det klart vilka ytterligare sex svenskar som får hoppa i Stockholms Stadion om några veckor. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek har redan platser till varje GCT-tävling eftersom de tillhör lag i Global Champions League, lagtävlingen som fungerar som kval till tourens stora Grand Prix.

Det är en väldigt viktig tävling som uppladdning inför OS. Förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Nu har förbundskapten Henrik Ankarcrona har gjort sitt val av de ytterligare fyra ryttarna som får chansen på Stockholms Stadion den 18-20 juni. Dessa extraplatser går till Sverige i egenskap av värdland.

Det blir Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson Zanotelli som får de fyra extra platserna.

– Det är väldigt roligt att ha en deltävling i Sverige och det betyder såklart jättemycket för ryttarna att få rida på hemmaplan. För mig som förbundskapten är det värdefullt att kunna ge fler ryttare chansen att rida de här klasserna, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Fredricson vann premiäråret

Förra året fick tävlingarna ta en ofrivillig pandemipaus. Första gången touren hittade till Stockholm var 2019 och då vann Peder Fredricson GP-klassen och Malin Baryard Johnsson var tvåa.

– Det är en väldigt viktig tävling som uppladdning inför OS. Det är fantastiskt roligt om det blir framgångar, men allra viktigast är att det blir en bra uppladdning för hästar och ryttare, fortsätter Henrik Ankarcrona.

U25-ryttare

Under tävlingarna får också fyra svenska U25-ryttare chansen att rida internationella klasser under Lövsta Future Challenge’s flagg. Dessa ryttare presenteras nästa vecka.
Lövsta Future Challenge arrangerar också klasser för unga sjuåriga hopphästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden