Hoppning
7 augusti 2019 16:15

De får chansen i Nations Cup

InternationelltNär Nations Cup, division 1, avgörs i irländska Dublin på fredag är det ett lite mer oprövat svenskt lag som får chansen.

De får chansen i Nations Cup
Linda Heed och Jarvis van D Abelendreef kan få representera Sverige när Nations Cup, Division 1, ska avgöras på fredag. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

På anmälningslistan inför fredagens omgång av Nations Cup, division 1, låter förbundskapten Henrik Ankarcrona ekipage som inte tillhör den absolut toppeliten få möjlighet att rida en nationshoppning.

Den svenska truppen på plats i Dublin består av:

Petronella Andersson
Annika Axelsson
Linda Heed
Marcus Westergren
Angelie von Essen

Sverige ligger fyra inför fredagens omgång som är den sista i året serie. Senare i höst väntar final i spanska Barcelona ditt bland annat Norge har kvalificerat sig genom att vinna division 2.

Sverige har ett makalöst facit i nationshoppningar under 2019. Bland annat har svenska laget vunnit två av de tre tävlingar som det har startat i Division 1-serien. Sverige har också vunnit två nationshoppningar som ligger utanför seriesystemet – i tyska Aachen och italienska Rom.

Angelie von Essen har varit med och bärgat två av ovanstående segrar och Marcus Westergren är nybliven svensk mästare.

Vilka fyra av de fem som rider laghoppningen brukar förbundskaptenen göra offentligt nära inpå tävlingen.

Peder Fredricson, som har varit lagankare för Sverige, tidigare under säsongen, gör sin sista tävling innan EM i Valkenswaard, Holland. Övriga svenska EM-deltagare; Malin Baryard Johnsson. Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson förbereder sig också inför EM i Rotterdam på annat sätt än att rida nationshoppning.

Ställningen i Nations Cup inför sjunde och sista omgången i Dublin.

Alla anmälda ekipage till Dublin.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-