Hoppning
24 maj 2019 17:46

Svenskarna hoppade hem anrik nationstävling

InternationelltDet blev svensk seger i den prestigefyllda nationstävlingen i Rom på fredagskvällen.

Svenskarna hoppade hem anrik nationstävling
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou in action. Arkivbild: FEI

Nio lag deltog i nationshoppningen i italienska Rom.

Sveriges lag bestod av Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou, Angelie von Essen/Luikan Q, Fredrik Jönsson/Cold Play och Peder Fredricson/H&M Christian K.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou var först ut av alla och levererade en nolla. Ekipaget satte även en nolla i sin andra runda och bidrog starkt till att Sverige länge ledde nationshoppningen.

Angelie von Essen fick 0+4 fel, Fredrik Jönsson 4+9 fel medan Peder Fredricson bidrog med 4+0 fel. Detta gjorde att Sverige slutade på totalt 8 fel vilket räckte till seger. Irland kom tvåa med 12 fel.

– Det är en viktig tävling för oss, både inför EM och inför årets serie, och det känns bra att kunna inleda med att möta andra hopplag på högsta nivå, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona, till Svenska ridsportförbundet före fredagens nationstävling.

Klassen ingår inte i årets Nations Cup-serie, där Sverige gör årspremiär under midsommarhelgen.

Nationshoppningarna i Rom är en av de mest anrika lagtävlingarna i hoppning och det är första gången sedan 2000 som Sverige vinner.

Här kan du se klassen i efterhand.

 Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden