Hoppning
10 juni 2018 15:39

De här lagen gör upp på lag-SM i Falsterbo

StrömsholmHemmapubliken fick som den ville. Strömsholms Ridsportförening vann semifinalen i lag-SM på hemmabanan under söndagen.

De här lagen gör upp på lag-SM i Falsterbo
När Daniel Svensson och Khan v/d Donkhoeve gick över mållinjen var segern klar. Foto: Fredrik Jonsving

Tio lag gjorde upp om åtta finalbiljetter till Falsterbo i andra omgången av semifinalen på ett varmt och soligt Strömsholm på söndagens eftermiddag.

De hoppade samma bana som första rundan med svårigheter som en trekombination och den sluttande banan. Det blev en hel del fel spritt över banan – värmen och laghoppningsnerver gjorde nog sitt till för detta. Strömsholmsryttaren Jens Fredricson var en av de första att sätta en nolla med Con Tempi – förmodligen en skön revansch efter det retliga tidsfelet i första rundan.

Strömsholm ledde efter första rundan med just detta enda fel, tätt skuggat av några fyrafelare. Ganska snart stod det klart att Värnamo stod i en klass för sig när det gällde dessa utmanare om segern. Smålandslaget radade upp nollor och sistaryttaren Sandra Carlsson behövde inte ens starta.

När Strömsholms sisteryttare Daniel Svensson gick in på banan skulle hans lag vinna om han fick mindre än 4 fel, om han hade slutat på 4 fel hade det blivit omhoppning mot Värnamo om segern. Daniel Svensson spände bågen och fick Khan v/d Donkhoeve att visa sin kraftfulla hoppning och det blev en säker nolla, till hemmapublikens jubel.

I Strömsholms Ryttarförenings lag ingick Mikaela Gustaphson/Cum Laude 5, Jens Fredricson/Con Tempi, Niklas Jonsson/Manick och Daniel Svensson/Khan v/d Donkhoeve.

I Värnamobygdens Ridsportförenings andraplacerade lag ingick Johanna Järdemar/Cadenza, Frida Ekström/Acapulco Z, Josefine Wengelin/Carlando T och Sandra Carlsson/Quiksilver.

Förutom ettan och tvåan har Österlens Ridklubb, IM Sportriders Ryttarförening, Dagstorpsortens Ryttarförening, Nääs Hästsportförening, Åby Ridklubb och Billdals Ridklubb följer med ettan och tvåan till Falsterbo och finalen i lag-SM.

Några lag kom på efterkälken tidigt. Det är Näsets Ryttarsällskap och Föreningen Skästa Ridcenter som inte klarade sig vidare till Falsterbo. De båda lagen fick 38 respektive 41 fel.

Mer information kommer. 

Resultat

Regler, lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-