Sportnytt
9 juli 09:20

De kommer representera Sverige i Paralympics

Paralympics 2024Sedan EM 2023 har Sverige varit kvalade till Paralympics i Paris. Under tisdagen presenterade Sveriges Paralympiska Kommitté vilka fyra ryttare som kommer representera Sverige.

De kommer representera Sverige i  Paralympics
Lena Malmström hoppas på en guldmedalj med Fabulous Fidelie. Foto: Kim C Lundin

– Jag har noga övervägt vilka ryttare som ska nomineras till en plats i laget. Jag hoppas att den här truppen kan ta oss så långt som möjligt och sätta press på våra motståndare. Det blir en tuff men spännande utmaning som vi alla ser fram emot, säger förbundskapten Mette Ubbesen i ett pressmeddelande.

Laget ger utrymme åt två ryttare med stor mästerskapserfarenhet och två nykomlingar. Sammantaget hoppas Mette Ubbesen på individuella medaljer och en lagprestation som landar ut i resultatlistans övre skikt.

Laget består av Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J. (grad IV), Lena Malmström/Fabulous Fidelie (grad V), Lotta Wallin/Questionmark (grad V) samt Renée Claesson-Ribring/Zepp VS (grad III).

Louise Etzner Jakobsson står redo för sitt tredje Paralympics. I bagaget har hon två bronsmedlajer och ett silver.
– Jag ser fram emot att få representera vårt land på den största tävling man kan delta i. Målsättningen är att ta medalj, säger Etzner Jakobsson.

Även Lena Malmström och Fabulous Fidelie tar sikte på en medalj under sitt andra Paralympics.
– Jag siktar på att göra en prestation lite utöver det vanliga och hoppas på att något som glimrar i guld kommer åt mitt håll, säger Malmström.

För Lotta Wallin står hennes första Paralympics för dörren, sitt andra fulla år som internationell pararyttare. Tillsammans med Questionmark är den långsiktiga satsningen mot Paralympics i Los Angeles 2028.
– Det är ett spänningspåslag hela året för att försöka prestera bra för att bli uttagen och samtidigt inte pressa för hårt så formtoppen kommer för tidigt utan bygga mot en formtopp just de veckorna i Paris. Detta är vårt första spel och vi ska vara med, se och lära inför Los Angeles men samtidigt hoppas jag att vi kan göra bra prestationer och utvecklas, säger Wallin.

Renée Claesson-Ribring går också mot sitt första Paralympics.
– Det här betyder allt för mig. Det visar att alla drömmar är värda att kämpa för. Hur stora de än är och oavsett vad andra säger är möjligt. Att aldrig ge upp och bara jobba hårdare när det blir svårt. Då når man sina mål. Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera andra genom det här precis som jag blev inspirerad av andra pararyttare när jag behövde det som mest efter min olycka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden