Sportnytt
24 januari 2018 10:31

De rider för Patrik Kittel på nästa turnéstopp

Dressage TourPatrik Kittel Dressage Tour rullar vidare och angör Stockholm den 11 februari. Här hittar du ekipagen som rider på clinicen.

De rider för Patrik Kittel på nästa turnéstopp
Caroline Dacourt och Van Vivaldi, här vid BT-segern 2016, är ett av clinicens ekipage. Foto: Roland Thunholm

Efter premiären i Helsingborg är det om några veckor dags för stopp nummer två på Patrik Kittel Dressage Tour. Den 11 februari klockan 14 hos Djursholms RK kör Patrik den andra av fyra clinics i serien.

Deltagande ekipage:

Caroline Darcourt och Van Vivaldi 
Caroline Darcourt är stallchef och beridare på Lövsta Stuteri. 2016 blev hon Nordisk Mästare på Paridon Magi, som hon även tävlat i världscupen i Göteborg och i flera internationella Grand Prix-tävlingar. Caroline har ridit Van Vivaldi sedan han köptes till Lövsta 2015 . Tillsammans deltog de i finalen i Scandinavian Open i Falsterbo 2015, för att sedan avsluta sitt tävlingsår som bästa svenska häst i unghäst-VM för femåriga dressyrhästar. Under unghäst-VM belönades Van Vivaldi som högst med 8,76 poäng.

Felicia Grimmenhag och Tarot E 
Felicia har haft en kort men framgångsrik karriär som tävlingsryttare. Under sina tre år på tävlingsbanorna har hon lyckats rida tre SM, ett NM och ett EM. Tillsammans med sin välutbildade och känsliga vapendragare Tarot E gjorde de sina första internationella starter i Belgien på stadiga 67 % efter bara två månader tillsammans .
”Jag har tittat på Patriks clinic från läktaren, att få rida är en dröm som blir verklighet”, säger Felicia.

Carolin Rutberg och Mirage 
När Carolin var sju år började hon rida och har inte haft en tanke på att sluta sen dess. Trots att hon fick diagnosen MS 2003 har hon inte bara fortsatt rida utan också fortsatt tävla internationellt. Hon har deltagit i samtliga stora mästerskap och representerat landslaget sedan 2006. Med hennes nuvarande häst, Mirage, har hon haft fina framgångar. Bland annat tog de SM-guld 2014, 2015, 2016 och 2017. Ibland tävlar Carolin och Mirage också bland ”vanliga” ryttare och har fina placeringar upp till MsvB. Om sin häst säger Carolin såhär: ”Miragé är en väldigt trevlig häst både att hantera och rida, dock kan han ibland ha en liten räv bakom örat och tycka att han ska få vara med och bestämma vad träningen skall innehålla”.

Lina Dolk och Languedoc
Lina själv har tävlat framgångsrikt som U25-ryttare i två år där hon har segrar och placeringar internationellt. Senast vann hon Lövsta Future Challenge under Sweden International Horse Show med veteranen Biggles 1015. ”Dokki som han kallas är otroligt snäll och en fantastisk läromästare. Han är dock lite ängslig av sig och vi jobbar nu på att hitta självförtroende på banan. Vi håller varandra i handen och gör vårt bästa”, säger Lina om hästen Languedoc som hon ska rida för Patrik på hans clinic i Stockholm.

Eva Ulf och Fink
Tävlingsryttare, utbildad ridlärare på fellow-nivå och ägare till Gärdestorps ridskola AB, Eva är kvinnan med många järn i elden. Hon är hemmaryttare på Djursholm och har under sina 40 år i branschen ridit på elitnivå, varit med i B-truppen i landslaget och samtidigt drivit ridskola. 2012 vann hon SM med hästen Caruso. För Patrik kommer hon dock rida Fink, en 18 år gammal valack som har tävlat Grand Prix i fem år med Eva i sadeln. ”Han är duktig på det mesta men framför allt på ettor, han kan göra sisådär 40 i rad och på serpentin och han gillar att visa upp sig”, säger Eva om sin häst.

Informationen kommer från SvRF

Årets kämpe, ryttargalan 2017
Felicia Grimmenhag, här med prisutdelarna Patrik Kittel och Carolina Gynning på Ryttargalan, ska rida clinicen för Patrik. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden