Blogg
8 maj 2014 16:37

De som inte får rida…

De flesta av de flera hundra tusen som kommer att besöka Badminton under veckan längtar förmodligen INTE efter att ge sig ut i terrängen på lördag. Men det har gått att identifiera några personer som nog gärna hade tagit med sig ridstövlarna.

Svenska ryttaren Sara Algotsson Ostholt hade en mycket kvalificerad hästskötare med sig på onsdagens veterinärbesiktning. Hennes man Frank Ostholt bar täcke, borstar, hinkar och allt annat som hör till samt var iklädd klassisk hästskötarmundering. Tysken har vunnit lagguld både på OS och VM men saknar för tillfället hästar på allra högsta nivån. 

Om två ryttare till hade strukit sig hade Sverige fått med ett sjätte ekipage. Nu har Dag Albert med sig barnvagn i stället för häst till Badminton. I vagnen ligger hans två månader gamle son Tomas, Dag Alberts fjärde barn. ”Visst hade det varit roligt att rida här, men nu får det bli Luhmühlen i stället”, säger han.

Australiens Clayton Fredericks har ingen anledning att ha med sig ridbyxorna till Badminton i år. Han har aldrig hamnat på pallen i den klassiska tävlingen, men han har medaljer både från OS och VM.

Sveriges förbundskapten och landslagsveterinär Staffan Lidbeck har själv tävlat på allra högsta nivå. Och har han inte något längtansfullt i blicken här när han hänger vid veterinärbesiktningen? Dags att sitta upp igen? 

De flesta av oss här i Badminton är nog nöjda med att titta på och heja fram våra favoriter. Här är det en svensk supporter som har förberett sig ordentligt. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden