Blogg
20 februari 2014 07:00

Händelserik vecka

Vi har haft några intensiva veckor med träning för landslagsgrupperna varje vecka. Jag valde att inte tävla under den här perioden med Bernie, eftersom det blir mycket resor ändå. Förra veckan hoppade vi både hos Maria och bana på Hagahill. Både han och Greyman hoppade kanonbra och felfritt!

Vi hann förbereda några unghästar för snar start också, vi drog ner till Henriksdal och hoppade bana ihop med Hannes, som red sina 4-åringar. Tack för kul träning, och för schyssta bilder Tove!

Efter en helg med träning i Finland, körde vi nästan direkt (via ett ganska dåligt pass hos Helena, tror både jag och hästen var stela efter helgen) till Hannells i Falkenberg för programridning av mästerskapsprogrammet. Poängmässigt inte så bra, men alla byten bra, avspänd, och det har aldrig hänt på årets första evenemang förut, så jag är supernöjd. Schwungen som domarna efterfrågade, ja den jobbar vi hemma på så länge. Nu blir det start i Dagstorp i helgen i två medelsvåra klasser.

Igår, efter programridning, stod pay & jump på schemat, så vi lastade om och drog till Flyinge. Jag lyckades få en hov lite väl hårt mot armen vid lastning, så jag fick stå över min start, Sabrina fick hoppa själv. Hon satte två nollor, så de klarar sig ganska bra utan mig… Armen var bättre idag, kunde även rida, så i morgon blir det nog litet hoppträning. Fast först har vi en häst som ska lasttränas, en kompis kommer och visar en bra metod, det ska bli spännande!

Veckans höjdpunkt ska ändå bli terrängträning. Vi planerar att åka till Tågarp, som är årets första arrangör, det kommer en elev från Stockholm, och det har börjat fylla på i grupperna, så alla verkar vara på hugget. Clara ska prova sin nya irländare också.

 Ja, på tal om det så kom det ett nytt lass irländare, och äntligen kom” mina” hästar hit! En 1-årig hingst som ska få vara sällskap med den vi redan har plus ett 3-årigt sto e Clover Brigade, som jag sålt andelar i. Det kommer mer om dem litet senare, nu vilar de mest upp sig efter resan. Ponnyn Finding Nemo, som gått 2* var med också, han är såld till Stockholm, men ska vara kvar ett par veckor innan leverans. Han fick följa med ut på en liten tur idag. Den fjärde hästen var en fin 5-årig connemara som Clara Bergander ska träna vidare.
/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden