Blogg
3 december 2013 07:00

En vanlig vecka

En av de sista vanliga veckorna för i år har gått, bara en enda tävling kvar, och inte vilken tävling som helst. Semifinal i SRT i Helsingborg på fredag. Vanlig vecka är också roligt och nyttigt. Har fått väldigt mycket gjort både på tränings- och tävlingsfronten. Dessutom kollat av hästarna litet extra noga nu inför vinterns uppbyggnadsperiod.

Kicki har varit här och behandlat några av hästarna. Jag tyckte att Greyman hoppade något snett på Strömsholm, så han fick en ordentlig genomgång och har släppt bra i sin starka sida nu efteråt. Är mer lika på båda tyglarna. Idag på Sylve-träningen fick vi travhoppa en hel del, och vi kunde jobba med rakheten där också. Han fick ett träningspass på terrängbanan innan helgen också, och kändes väldigt klar och fick hoppa några 1* linjer, så det känns bra inför nästa år. 

Bernie, tillsammans med Bluppans son Silver Loop (f -08 e Blue Hors Silvermoon) fick gå en dressyrtävling som avslutning på året. De hade båda 67 procent i sina klasser (Msv C:1 resp LA:3) och blev placerade, trots att ”Sloppy” först blev väldigt skrämd av domare och bord när vi kom in. Vi hann passera kortsidan några gånger innan start och jag kunde använda den lilla spänningen som var kvar på ett bra sätt och han var uppmärksam hela programmet. Det var debut i LA för honom. Bernie hade behövt gå en högre klass, men det fanns inte så vi fick nöja oss med att få tävlingsträna i alla fall.

Fölet har blivit avvant, fått en ny kompis i vår 3-åring, som får leka barnvakt ett tag tills det kommer en mer jämnårig hingstunge som ska bli hans polare. 3-åringen har haft en spricka i bäckenet och ska ta det lugnt hela vintern, men ser mycket bättre ut redan.

Sabrina är redan bättre i sitt nyckelben, medan jag tyvärr är sämre i min dåliga axel. Behandlar med warpen för fullt och hoppas det lägger sig. Den har hoppat ur led en del och är rätt glapp, så jag får alltid passa så det inte rycker i den för hårt, speciellt när jag leder hästar.  Bluppan avslutar med årets sista tävling. Hon är förberedd med intervallträning igår, i morgon blir det ett lättare hoppass för att mjuka upp sig inför fredag. Slutet på en vanlig tävlingsvecka, och slutet på ett tävlingsår.

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden