Ponny
22 augusti 2020 17:02

Debutantlaget Lindelunda red hem elitpremiären

DressyrDet blev Föreningen Lindelunda Sportryttares unga lag som vann första omgången av ponnyernas elitserie i dressyr, zon Syd, i Klippan på söndagen. "Varje lagtävling känns lika osäker och spännande när vi har ett så ungt och orutinerat lag," säger Lindelundas lagledare Elin Aspnäs.

Debutantlaget Lindelunda red hem elitpremiären
Frida Öjeblad, Wynja Eriksdotter Rubin och Wilma Holmgren i vinnarlaget. Saknas gör Angelina Brink. Foto: Privat

Föreningen Lindelunda Sportryttare vann när ponnyernas elitserie i dressyr, zon Syd, kickade i gång på lördagen.

Det var sex lag som deltog på tävlingen hos Klippans Ridklubb, och Föreningen Lindelunda Sportryttare vann med sina 205,367 procent totalt. Närmast efter var hemmaklubben som slutade på 199,767 procent.

I det vinnande, unga laget ingick 1Angelina Brink/Weber af Kongshöj, Frida Öjeblad/Charles WE, Wilma Holmgren/HB Dancing Daylight och Wynja Eriksdotter Rubin/Wacos Rache MW RP 179. Gänget – med två 10-åringar och en 12-åring bland ryttarna – avslutade division I för tre veckor sedan och det är deras första säsong i både division I och elitserien.

– Det kändes såklart väldigt bra att vinna. Varje lagtävling känns lika osäker och spännande när vi har ett så ungt och orutinerat lag. Men kapaciteten finns där absolut om allt klaffar, säger vinnarlagets lagledare Elin Aspnäs.
– Det är mycket för de mindre tjejerna bara att lära in nytt program för den här omgången. Så det är mycket som kan hända.

Meriterade Elliot Nilsson ingår egentligen i truppen men ersattes av Wynja Eriksdotter Rubin denna gång.
– Hur det blir i de andra omgångarna får vi se, säger Elin Aspnäs.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden