Ponny
21 juni 2020 15:42
Ridsportplus

Triss i segrar för Hannah Regosa

NationelltDet har ridits flera nationella FEI-klasser i ponnydressyr runt om i Sverige under midsommarhelgen. 16-åriga Hanna Regosa lämnar Björklidens Ryttarsällskap med hela tre segrar. "Extra kul att en del saker som inte har fungerat på tävling tidigare satt nu," säger hon.

Triss i segrar för Hannah Regosa
Hannah Regosa och "Rolf" på väg mot seger på söndagen. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Karlstadsryttaren Hannah Regosa tävlar för Solstadens Ryttarförening och hade med sig hela tre ponnyer till Björkliden.
– Det har varit fullt ös. Men jag tycker det är kul att tävla och det tycker mina ponnyer också, säger hon.

Alla segrar är roliga, men kanske att den i fredags var roligast den här gången. Programmet gick väldigt bra. Hannah Regosa.

Midsommarhelgens första seger för henne kom i fredags. Då vann hon FEI:s lagprogram för kategori D med hingsten Inspi(red) Justice RP 185. Klassen hade sex startande och segerekipaget var ohotad i toppen med sina 71, 572 procent.

– Alla segrar är roliga, men kanske att den i fredags var roligast den här gången. Programmet gick väldigt bra. Det var extra kul att en del saker som inte har fungerat på tävling tidigare satt nu, som slutorna till exempel, säger Hannah Regosa.

På lördagen blev det seger för ekipaget i FEI:s mästerskapsprogram med 71, 081 procent. I denna klass var det fem startande.

Full triss

Trissen i segrar fulländades på söndagen då Red Rebel Vrå, ”Rolf”, vann FEI:s mästerskapsprogram för ponny. Hans 69,054 procent räckte till seger i det tre ekipage stora startfältet i kategori D.

– Det var vår sista tävling tillsammans för han är såld, säger Hannah Regosa om valacken som hon har haft i ett år ungefär.

Tillsammans med Inspi(red) Justice RP 185 hoppas hon kunna rida EM i Ungern i slutet av augusti. Förra året ingick ekipaget i det svenska silverlaget på NM och suget efter mästerskap tillsammans med hingsten som hon snart har haft i två år finns där.
– Ja, jag hoppas ju på SM och att jag kan göra ett bra resultat där också, säger 16-åringen.

Letar juniorhäst

Hon har precis gått ut nian och i höst väntar gymnasiestudier i Karlstad. Men innan dess är tanken att det ska bli några fler nationella tävlingar och en träningsrunda i Danmark. Och så letar hon efter en juniorhäst.

– Jag tycker att allt med hästar är roligt, jag tycker om att hoppa också. Det som är roligt med dressyren är att det alltid går att finslipa och förbättra saker. Och så är det roligt att känna harmonin, säger Hanna Regosa som följde i sin mammas fotspår när det gällde hästintresset.

Hanna Regosas klubbkamrat Tilde Lantz vann två FEI-klasser hos Björklidens Ryttarsällskap tillsammans med Moelgarnedd Montana RW 114.

Resultat, Björklidens Ryttarsällskap

Även hos Täby Ryttarsällskap har det ridits nationell dressyr med två FEI-klasser under helgen.

I FEI:s inledande program gjorde hela 16 ekipage upp i kategori D. Gävleekipaget Oliver Hansson/Kaizer vann med 67, 917 procent.  Kategori hade tre startande och här vann hemmaekipaget Vida Nordling Pettersson/Wyken Not-A-Lotta Bottle med 6,875 procent.

I FEI:s lagprogram red Ebba Lindholm segern i kategori C tillsammans med B Caprice. Ekipaget tävlar för hemmaklubben och fick 71,072 procent. Den här kategorin hade åtta startande medan kategori D hade tio startande och vanns av hemmaklubbens Nicole Crona/Voyager 2 med 71, 214 procent.

Ebbalindholm
Ebba Lindholm var en av söndagens FEI-vinnare i Täby. Foto: Privat

Resultat, Täby Ryttarsällskap

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden