Dressyr
3 oktober 2017 07:00

Dessa rider för Gonçalo Carvalho i Timrå

Nu närmar sig den första upplagan av "10 Olympians, 10 Clinics, ONE Dream".
12 handplockade, norrländska ekipage har fått möjligheten att rida för OS-ryttaren Gonçalo Carvalho.

Dessa rider för Gonçalo Carvalho i Timrå
OS-ryttaren Gonçalo Carvalho kommer snart till Timrå och det blir starten på Marc André Wérys femåriga dressyrprojekt "10 Olympians, 10 Clinics, ONE Dream"

Marc André Wéry är snart framme vid sitt mål. Hans projekt ”10 Olympians, 10 Clinics, ONE Dream” där 10 olympiska ryttare under fem år ska hålla clinics i norrländska orter står för dörren (läs mer om om clinicarna här). Först ut är den portugisiske OS-ryttaren Gonçalo Carvalho som kommer till Timrå nästa helg. Under tre dagar får de tolv utvalda ryttarna den unika möjligheten att drillas i ridkonstens lära av Gonçalo Carvalho. Det är också möjligt att delta som publik.

Ryttarna kommer att rida i tre grupper med fyra ryttare ur olika utbildningsnivåer i varje grupp. Ryttarna rider under alla tre dagar.

En ryttare på Grand Prix/Intermédiaire-nivå
En ryttare på Msv A/Prix St George-nivå
En ryttre på Msv B-nivå
En ryttare på LA/LB-nivå eller unghäst

Marc André Wéry har bjudit in ryttare bland både sina och andras elever. De inbjudna är handplockade av honom för att det hela ska bli en bra helhetsupplevelse.
– Den stora idén bakom det jag gör med den här clinicen är att alla ska kunna hitta något att relatera till – från ponny, LA/LB, unghäst och uppåt, säger Marc André Wéry till Ridsport.

Något som är extra intressant i den här första gruppen är att det är både mor och dotter ur en och samma familj som rider. Mamma Erica Stenlund som rider en Grand Prix-utbildad häst och dottern Petra Lind som rider en ponny.
– Det kändes jätteviktigt att inkludera en tonåring och en ponny för att visa hur fundamentalt det är att rida för begåvade tränare redan från unga år.
– Så var det för mig och det är vad jag vill ge tillbaka.

Följande ryttare rider i Timrå:

Pia Bolin, Vännäs
Erica Stenlund, Skellefteå
Patric Gullberg, Bollnäs
Gunilla Isaksson, Sundsvall
Johanna Berglund, Kramfors
Veronica Frost, Umeå
Ingrid Nyström, Härnösand
Ida Hellström, Åsele
Carina Berglund, Örnsköldsvik
Erika Viklund, Piteå
Lina Wikberg, Sundsvall
Petra Lind, Skellefteå

Du kan läsa mer om alla tolv ryttare här.
Även de tolv ryttare som ska rida för holländska OS-ryttaren Imke Schallekens Bartels i Timrå 23-25 mars 2018 finns presenterade på hemsidan.

onedreamclinics.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden