Avelsnyheter
30 september 2023 05:50

Det händer på SWB Equestrian Weeks på lördagen – dags för testridning

SWB Equestrian WeeksPå lördagen går SWB Equestrian Weeks in på sin fjärde dag med fokus på dressyr. Nu har det blivit dags för första omgången av SWB Riders Cup följt av den populära testridningen av 4-åringarna.

Det händer på SWB Equestrian Weeks på lördagen – dags för testridning
Godkände hingsten Severucci Ht är en av 4-åringarna som ska testridas av Benjamin Werndl. Foto: Roland Thunholm

Lördagen på SWB Equestrian Weeks dressyrvecka bjuder först på consolation för 5- och 7-åriga hästar innan spänningen byggs upp för eftermiddagen slutfinal för 6-åriga hästar. Däremellan rids även första omgången SWB Riders Cup i Medelsvår B:1 med 11 startande ekipage.

Dagen avslutas med den populära testridningen av de tio bästa 4-åringarna med starttid klockan 19.30. På plats för att känna in de unga dressyrhästarna och ge sitt omdöme är ingen mindre än Benjamin Werndl. Ridbarhet och utvecklingsbarhet som dressyrhäst är bedömningskriterierna.

Moderator under testridningen är Jan-Ove Olsson, dressyrtränare och mycket erfaren domare.

Nytt för i år är en Breeders Lounge i lilla ridhuset, där intervjuer kommer att hållas med vinnare, uppfödare och hästägare i SWB:s studio.

Ridsport finns på plats och rapporterar under SWB Equestrian Weeks.

På söndagen avgörs vilka som blir Breedersvinnare bland 5- och 7-åringarna. Dessutom blir det Lövsta-klasser för unga GP-hästar samt U25-ryttare. Sist på dagen rids finalen i SWB Riders Cup.

SWB Riders Cup är en satsning för ryttare som tävlar på SWB-hästar som är åtta år och äldre. Cupen går i Medelsvår B dressyr.

Startlistor på Equipe
Equisport sänder
Allt om SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden