Dressyr
3 november 2017 19:08

Die Queen vinnare, Kittel och Deja trea på över 81 procent

Världscupen dressyrVilken världscupomgång Lyon bjöd på - fyra ekipage över 80 procent. En av dem var Patrik Kittel och Deja, trea efter en härlig "Isn't she lovely"-kür dessutom ledning i världscupen. Isabell Werth och Emilio var orubbliga i topp.

Die Queen vinnare, Kittel och Deja trea på över 81 procent
Isabell Werth och Emilio från segerritten i Scandinavium i februari 2017. Foto: MiP Media, Mikael Persson

Världscupen i dressyr var idag framme vid poängutdelning på sin andra station på stora franska meetinget Equita Lyon. Equita är en stor och härlig tävlingsplats med stor utställning, framridning mitt ibland all publik och mängder med restauranger.

Grand Prix kür klassen dömdes av kvintetten Isabelle Judet som huvuddomare, Christophe Umbach, Susanne Baarup, Vincenzo Truppa och Dietrich Plewa.

Startfältet var laddat med toppryttare till start, redan efter halva startfältet fanns det ett helt stim i skiktet 74-75 procent.

Världsettan Isabell Werth är direktkvalad till Paris-finalen men startar i flera kval för att kunna välja häst längre fram i vår. Nu var det Emilio (Westf f -06 e Ehrenpreis-Cacir x) som som stod på startlinjen i väldigt fin och stabil form till ett häftigt arrangemang med bland annat ”Una bambino caro” och en hel del andra mycket kända klassiska strofer. Isabell har alltid haft väldigt svåra kürprogram och med DoD, Degree of difficulty-programmet i bedömningen, så får hon betalt därefter. Den precision som hon rider med, tillsammans med Emilio är hon spik på musiken i de många övergångarna och den tekniska kvalitén är mycket hög, fem domare hade dem över 80 procent även på det tekniska. Totalt blev det 86,115 procent för en ritt utan något egentligt misstag eller malör någonstans.

Emilio
Isabell Werth och Emilio, arkivbild från Göteborg februari 2017 Foto: Kim C Lundin

Spanska stjärnan Beatriz Ferrer-Salat Delgado, EM-medaljör 2015 och OS-deltagare 2016 som missade EM i Göteborg, var trea i kvalet. Hon har ett kürprogram som ger bra program i kraft av det starka avsnittet i trav. I galopp är Delgado lite mer platt men trenden i poängutdelningen håller ofta i sig och idag blev det hela 82,63 procent.

Näst sist ut i klassen var Patrik Kittel och Deja (SWB f -04 e Silvano-Don Schufro, uppf/äg Marie Haward) som dansar till den underbara Stevie Wonder medleyt som kallas ”Isn’t she lovely”-küren, ett mycket passande epitet på Deja. Patrik tog fina poäng i Lyon och visade upp ett lika fint resultat som här i Lyon 2015. Med Deja visade han upp en ritt med härliga galoppserier, underbara travslutor och så de där vippiga långa öronen som är så härliga att se, totalt 81,555 procent.

_deja_mp15
Patrik Kittel och Deja, Arkivbild från SIHS 2016 Foto: MiP Media, Mikael Persson

Sist ut var tyska EM-guldmedaljören Dorothée Schneider på hennes Sammy Davis JR (DSP f – 06 e San Remo-Wenckstern) som har en väldigt suggestiv och spännande kürmusik. De visade upp en mjuk och fin ritt där Sammy Davis sitter väldigt fint i piafferna, totalt 80,315 procent.

Sammy Davis Jr
Dorothée Schneider och Sammy Davis JR, arkivbild från Aachen 2017. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Ställning i världscupen, (uppdateras när den publicerats)


Film från delar av Isabell Werths segerritt som gav över 86 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-