Sverige
22 juli 2023 05:30

Distriktsveterinärerna publicerar sina priser på nätet

VeterinärvårdFrustration över att inte kunna få uppskattat i förväg vad en behandling av häst är historia hos en av landets stora veterinäraktörer.

Distriktsveterinärerna publicerar sina priser på nätet
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är Distriktsveterinärerna som i ett pressmeddelande berättar att de tar nästa steg för att öka transparensen när det gäller priser för djursjukvård, även vid behandling av sjuka djur.

Detta gör den statligt ägda och drivna verksamheten via en söktjänst på sin webbplats. Kunden kan där i förväg ta reda på vad olika åtgärder och behandlingar kommer att kosta för alla djurslag, inklusive häst. Priserna är dessutom de samma över hela Sverige. 

– Vårt mål är att det ska vara enkelt att få svar på vad det kostar, säger Hillevi Lindström, chef för Distriktsveterinärerna, i pressmeddelandet.

Priserna på webbplatsen gäller i normalfallet för olika behandlingar. Besök med djur som har komplexa skador eller tillstånd som innebär en ökad risk, kan bli dyrare än det pris som står på webbplatsen. I vissa fall kan det också tillkomma avgifter, till exempel på kvällar, nätter och helger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden