Sverige
1 augusti 2018 13:23

Djurägare kan få gratis hjälp med stängsling

TorkanPå grund av torkan går det inte att röja i de svenska skogarna som planerat. Nu erbjuder Skogsstyrelsen lantbrukare att ta hjälp av de tillfälligt sysslolösa skogsarbetarna för att sätta upp provisoriska stängsel - och detta helt gratis.

Djurägare kan få gratis hjälp med stängsling
Torkan har gjort att det har varit en besvärlig sommar för många hästägare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofie Hjärn

Risken för att minsta gnista ska sätta i gång bränder i den snustorra terrängen har gjort att allt arbete som utförs av dem som praktiserar genom Naturnära jobb antingen har semester eller inte har något att göra. Nu berättar Land Lantbruk att lantbrukare kan få hjälp av dem som har blivit sysslolösa.

Djurhållare som på grund av betesbrist tillfälligt tvingas stängsla in nya områden kan få gratis hjälp av de sysslolösa arbetsteamen. Material får lantbrukaren dock själv stå för.

Det är länsstyrelserna som godkänner vilka uppdrag som kan utföras inom ramen för Naturnära jobb. Hittills har länsstyrelserna i Västmanland, Blekinge, Stockholm, Uppsala, Kronoberg, Gotland och Södermanland sagt ja till detta. Flera andra är på gång att göra det samma.

Tidigare har Ridsport berättat att djurägare kan få bidrag från två banker för att sätta staket.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-