Sverige
7 december 2018 19:07

Dödsolyckan inträffade vid en omkörning

OlyckaEnligt SVT inträffade gårdagens dödsolycka när en bil körde om de tre häst- och vagnekipagen som befann sig på vägen.

Dödsolyckan inträffade vid en omkörning
En personbil och en timmerbil var inblandade i olyckan, utöver hästekipagen. Arkivbild: Istock

Gårdagens svåra olycka, som kostade två personer och en häst livet, ska enligt SVT ha inträffat vid en omkörning. Personbilen körde enligt SVT Nyheter i samma riktning som de tre häst- och vagnekipagen som var på väg mot en julmarknad. När personbilen körde om hästekipagen inträffade frontalkrocken med timmerbilen som kom körandes i motsatt riktning. Krocken ska ha inträffat jämsides med hästarna, som alltså befann sig i körfältet intill. Föraren av personbilen och en av kuskarna, samt en häst, avled.

Enligt andra medier har polisen varit förtegen om detaljer kring olyckan. Bland annat Avesta Tidning berättar att flera förhör har hållits under dagen och att polisen meddelar att det just nu inte finns något som tyder på att tekniska fel hos fordonen.

En förundersökning är, som Ridsport tidigare har berättat, inledd och brottsrubriceringen är vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

”Det blir naturligt de här rubriceringarna utifrån att vi har två avlidna och svårt skadade och därigenom en grundmisstanke om att det kan röra sig om någon form av vårdslöshet i trafik”, säger förundersökningsledaren Urban Dahlbäck till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden