Sverige
7 december 2018 09:22

Kusk och häst dog i olyckan utanför Brunflo

OlyckaEn av dem som dog i samband med den allvarliga trafikolyckan utanför Brunflo på torsdagen med tre hästekipage inblandade var kusk. Även en av de inblandade hästarna dog.

Kusk och häst dog i olyckan utanför Brunflo
Polisen ska nu undersöka de inblandade fordonen närmare. Arkivbild: Bildfokus/Istock

Det är Sveriges Radio som berättar mer om olyckan som hände på E45 söder om Brunflo under torsdagens eftermiddag. Tidigt efter olyckan blev det offentligt att två personer som var inblandade hade dött, nu har det också kommit fram uppgifter om att olyckan även kostade en av de tre inblandade hästarna livet.

En av de omkomna, en kvinna, var en av kuskarna till de tre vagnarna. Alla tre hästekipagen kom från föreningen Hälsinglands forbönder och var på väg med häst och vagn till en julmarknad i Östersund.

Även den andra personen som dog i olyckan var en kvinna. Hon var förare till den inblandade personbilen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Både den inblandade personbilen och timmerlastbilen ska undersökas närmare.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-